Drastičan pad temperature od preko 15 stepeni: Vikend je bio iznenađujuće topao, ali od sutra nas očekuje naglo zahlađenje

0
Profimedia

Posle vikenda koji je bio izrazito topao za ovo doba godine, te oborio čak i neke istorijske rekorde, od sutra nas očekuje naglo zahlađenje, drastičan pad temperature od preko 15 stepeni u roku od 24 sata, a u mnogim delovima Srbije i – sneg!

Za sutra je u celoj Srbiji najavljen žuti, a za sredu, u južnim i istočnim krajevima naše zemlje i znatno ozbiljniji narandžasti meteoalarm.

“U utorak nagla promena vremena i jako zahlađenje praćeno olujnim severozapadnim vetrom, do sredine dana očekuje se u severnim, a poslepodne i uveče i u ostalim krajevima”, stoji u upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Pravi vremenski rolerkoster najavljuje se za sutra uveče.

“U toku noći između utorka i srede, i u sredu 5. februara, osetno hladnije i vetrovito, u centralnim i južnim delovima Srbije mestimično stvaranje snežnog pokrivača visine od pet do 20 centimetara, a na planinama i više uz snežne nanose, dok će na severu padavine prestati. Od četvrtka udari severozapadnog vetra u slabljenju”, stoji dalje u najavi RHMZ.

Kakva nas šokantna promena vremena čeka najbolje pokazuje prognoza da će sutra maksimalna temperatura u prestonici biti 17, a već u sredu jedva četiri stepena! Slično će biti i na Zlatiboru gde će u utorak živa u termometru skočiti do 13. podeoka, a u sredu će čak i u najtoplijem delu dana biti u minusu. Sa snegom.