(VIDEO) Zahuktava se NBA predsezona: Bjelica i fore iz blokova, Avdija bez greške, Bogdanović u dobrom ritmu…

0

Nova NBA sezona počinje 22. decembra, a ekipe su počele sa “pripremnim mečevima”. Predsezona retko može da pokaže mnogo toga, ali i prema partijama igrača na parketu i prema izjavama trenera, ovi mečevi će biti dobar uvod u ono što nas čeka oko božićnih praznika.

Naši košarkaši su na terenu izgledali dobro, od Bogdanovića čija se ruka ozbiljno zagrejala, preko Bjelice koji se dobro snalazio u reketu, do Denija Avdije koji je na svom debiju igrao “kao veliki”.

Bjelica je u pobedi Sakramenta nad Portlandom – da, Kingsi su pobedili, ali ne brinite, to je samo predsezona – za 21 minut na parketu ubacio 12 poena, a imao je i šest skokova, po jednu asistenciju i ukradenu loptu.

I jednu foru iz blokova, koja se ne piše u statistici.

Neki novi Vašington Vizardsi poraženi su od Bruklin Netsa, ali je Deni Avdija mogao da bude zadovoljan nakon meča.

Za 24 minuta na parketu ubacio je 15 poena, šutirajući po 3/3 i za dva i za tri poena. Na to je dodao i 4 skoka i 2 asistencije

Bogdan Bogdanović je već u drugoj utakmici u novom timu namestio ruku.

Za 26 minuta na parketu – najmanje od svih glavnih igrača – ubacio je 18 poena, uz dva skoka i dve asistencije. Posebno raduje što je za tri poena šutirao uz 40 odsto preciznosti.

U segmentu igre koji će predstavljati važno oružje Atlante, kontanapadu, Bogdanović je od samog početka imao zapaženu ulogu jer je uspevao da uhvati “kvoterbek” pasove Trea Janga i da ih lagano završi na obruču.

Jang je na kraju meča rekao veoma važnu stvar za samopouzdanje svih novih igrača u timu…

“Dogovor je bio da ove prve mečeve koristimo da se uigramo i ja zaista pokušavam da na neki način testiram nove saigrače, da bih video kako bi najbolje mogla da teče naša saradnja. I mogu da kažem da u neke momke već imam puno poverenje, što me veoma raduje”, poručio je Jang.