(VIDEO) Truba i “Marš na Drinu”, Nole nikada nije osetio takvu atmosferu i “ovo nije fudbal”: Ne čudi što Nadalu ništa nije bilo jasno…

1

Mnogo se pričalo ovih dana o srpskim teniskim navijačima tokom upravo završenog ATP kupa u Australiji.

Navijači reprezentacije Srbije pravili su sjajnu atmosferu i bili su vetar u leđa srpskim teniserima koji su postali prvi osvajači ATP kupa.

Novak Đoković je po osvajanju titule iskazao posebnu zahvalnost navijačima uz poruku da nikada u životu nije iskusiu takvu atmosferu i takvu podršku na svojim mečevima.

Međutim, nisu svi za ovih desetak dana koliko je trajao ATP kup bili oduševljeni srpskim navijačima.

Kanadski teniser Denis Šapovalov je čak i opsovao navijače. Srpski navijači su između poena pravili toliko zaglušujuću buku da je u jednom trenutku srpskim navijačima poručio “F**k off”.

U tom duelu Srbije i Kanade, posle nekog vremena sudija se obratio publici.

“Ovo je teniski meč. Najvažnija stvar među nama je poštovanje. Ako to radite Kanađanima ili Srbima, ne dobijamo ono što želimo. Ako nećete da gledate tenis, nemojte uznemiravati one koji to žele”, rekao je sudija, uz oštar ton.

I tokom finalnog duela Srbije i Španije to je bila tema.

Posle duela protiv Novaka Đokovića, navijače je kritikovao i najbolji španski tensier Rafael Nadal.

On je rekao da se s pravom žalio na navijače “iz pojedinih zemalja” jer su ga ometali da igra i nisu pokazivali poštovanje tokom finala ATP kupa u Sidneju.

Iako Nadal nije rekao o kojim zemljama je reč, očigledno je da misli na Srbiju jer se na publiku žalio u susretu sa Novakom Đokovićem.

Đoković je dobio meč 6:2, 7:6(4).

“Iskreno, publika je bila fantastična svakog dana, ali nekada ljudi iz pojedinih zemalja ne razumeju kako tenis funkcioniše, misle da je to fudbal. Poštovanje mora da postoji, a njega nije bilo od malog dela publike”, požalio se. “Atmosfera na tenisu je, znate, drugačija.”

A kako to, između ostalog izgleda, zabeleženo je na društvenim mrežama.

Naime, tokom polufinala u kom su igrale ekipe Srbije i Rusije, jedan navijač je uzeo trubu i zasvirao “Marš na Drinu”. Inače, kako je zabeležio Saša Ozmo sa “Sport kluba”, reč je o Makedoncu Toniju, rođenom u Sidneju, koji je “vrlo aktivan u tamošnjoj srpskoj zajednici”.

1 KOMENTAR

  1. Pazi,Boga ti!
    A taj zapad ismeva i zvizdi Noletu godinama iz publike!To je ok,a?
    E,pa da vidite kako moze i obrnuto.Samo sloga srbina spasava!

Comments are closed.