(VIDEO) Svedočenje mladića pretučenog kod Terazija: „Policajac me udario pendrekom u glavu, tu sam pao…“

2

Beogradski centar za ljudska prava objavio je snimak svedočenja Stefana Miletića koga je policija brutalno pretukla na Terazijama 8. jula 2020, drugog dana protesta. Njega je kako se navodi deset policajaca udaralo palicama i nogama nanoseći mu brojne povrede po glavi i telu.

Centar navodi da je podneo je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv policijskih službenika koji učestvovali u zlostavljanju Miletića.

Centar je takođe podneo inicijativu Zaštitniku građana za pokretanje postupka kontrole rada MUP-a, a Stefanu Miletiću obezbedio pregled lekara specijaliste sudske medicine čiji izveštaj će biti dostavljen Tužilaštvu i Zaštitniku građana. 

„Stefan Miletić samo je jedna od žrtava policijske brutalnosti koja se u poslednjih nekoliko dana javila Beogradskom centru za ljudska prava radi pružanja pravne pomoći“, navodi Centar.

2 KOMENTARA

  1. A sta je Stefan radio pre snimka to se ne vidi…bacio je ciglu na vozilo policije i gadjao kamenjem policiju….Ljudi zar policija treba da stoji mirno a mi da im lupamo samare i razbijamo glave???Protestuj niko ti ne brani ali brate nemoj da lomis, unistavas i bijes….

  2. Grdan ja pošao sam baki po lek i brutalno su me prebili…posle tri dana nemam ni jednu masnicu da pokažem ali eto..ako pustite neku strašnu muziku dok ovo pričam možda mi neko i poveruje da se desilo nešto strašno..

Comments are closed.