(VIDEO) Sukob Lečića i pristalica Lutovca pred sednicu GO Demokratske stranke

0

Uoči održavanja sednice Glavnog odbora Demokratke stranke došlo je do sukoba prilikom pokušaja članova stranke da uđu u salu “Madlenianuma”.

Branislav Lečić, glumac i član DS i Toša Dimitrijević, član GO Demokratske strane su gurali i prepiru na ulasku u salu, preneli su mediji.

Kako saznaje Nova.rs do sukoba na vratima Madlenianuma došlo je nakon što delu članova DS nije dozvoljeno da uđu na sednicu Glavnog odbora.

“Ne puštaju nikoga iz sekretarijata, jer je privatno zakupljen Madlenijanum. Iznajmili su prostor za “stručno usavršavanje”, a na za Glavni odbor”, prenela je Nova.rs reči svog izvora.

Izvor: Youtube/Nova.rs

Kako dodaje izvor Nova.rs, Darko Simić, član Izvršnog odbora i verifikacione komisije koja treba da zemeni sekretarijat, pretio je članovima koji su na vratima Madlenianuma da će “svi biti izbačeni iz stranke”.

“Lutovac je odbio da razgovara sa Goranom Jaićem i Dragoslavom Šumarcem, a Dušan Kostadinović je pozvao Jaića da se obračunaju”, tvrdi izvor Nova.rs.

Potpredsednik Demokratske stranke Dragoslav Šumarac izašao je danas iz zgrade Madlenianuma u Zemunu gde je razgovorao sa predsednikom stranke Zoranom Lutovcem i izjavio da je “molio da se nađe neko miroljubivo rešenje”.

On je agenciji Beta rekao da verifikacija pri ulasku na sednicu Glavnog odbora treba da bude kao i ranije “za vreme Mićunovića, Đinđića, Tadića, Đilasa”.

“Biću uporan do kraja da se nađe neko miroljubivo rešenje”, izjavio  je Šumarac.

Kako je rekao, potrebno je da se održi izborna skupština DS-a.

Na ulazima u zgradu Madlenianuma gde je za 12.00 zakazana sednica Glavnog odbora DS nalaze se neki od njenih funkcionera i obezbeđenje, koji ne dozvoljavaju nikome da uđe u zgradu.

Sekretar stranke Goran Jaić rekao je za Nova.rs da je u toku okupljanje Glavnog odbora i da je došlo do problema oko zaključivanja spiska.

“Sve dok ne vidimo koji će se spisak primeniti na Glavnom odboru – niko ne ulazi u salu Madlenianuma. I to je trenutno stanje i čekamo predsednika da se dogovorimo oko toga i to je to”, rekao je Jaić.

On je dodao da je došlo do “guranja” ali da je tako svaki put pred neki Glavni odbor.

“Malo tenzije porastu, i to je svakodnevica pred Glavni odbor Demokratske stranke. Ali nije došlo do fizičkog obračuna nije došlo do udaraca, malo… Ni povreda, tako da je to – ništa strašno”, dodao je on.

Potpredsednica stranke Dragana Rakić izjavila je agenciji Beta da su funkcioneri Balša Božović i Radoslav Milojičić Kena “doveli svoje obezbeđenje i da ne dozvoljavanju nikome da uđe u salu”.

Ona je rekla da je sednica regularno sazvana i u skladu sa statutom.

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac je ispred ulaza u Madlenianum, rekao danas da bi trebalo sada da se održi sednica Glavnog odbora (GO) te stranke i da ne zna ko je doveo ljude kako bi se sprečilo njeno održavanje.

“Ne znam ko je doveo ove ljude, ove što su dovedeni da prave incidente i spreče održavanje sednice”, kazao je Lutovac.

On je rekao da se preko “medija Aleksandra Vučića”, “pušta laž da ih je on doveo”, napominjući da ih je doveo “onaj koji želi da spreči sednicu”.

Prema rečima Lutovca, komisiju koja treba da verifikuje prisustvo članova GO odredilo je predsedništvo stranke.

Isped zgrade su članovi sekreterijata, koji su odlukom Lutovca nedavno udaljeni sa posla, sa štandovima sa namerom da verifikuju ko je član Glavnog odbora.