(VIDEO) Srdačan doček pa raketiranje: Patrijarh Irinej i delegacija SPC nepovređeni u Siriji

0

Patrijarh srpski Irinej koji je juče stigao u zvaničnu posetu patrijarhu antiohijskom Jovanu u Damask, nepovređen je u izraelskom raketiranju. U napadu nije povređen nijedan naš građanin, potvrđeno je iz naše ambasade.

Ambasador Srbije u Siriji Milan Vijatović potvrdio je da su posle napada u Siriji nepovređeni patrijarh Irinej i mitropolit Amfilohije.

“Patrijarh Irinej i mitropolit Amfilohije kao i ostali članovi delegacije SPC su nepovređeni, svi su dobro”, rekao je ambasador Vijatović.

Ovo je zvanična poseta SPC, patrijarhu antiohijskom i svega Istoka Jovanu X i antiohijskoj Patrijaršiji. Delegaciji je priređen srdačan doček, samo dan ranije pre raketnog napada.

Delegacija SPC koju predvodi patrijah Irinej, a koju čine mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije, episkop šumadijski Jovan, arhimandrit Damaskin (Grabež), protojerej stavrofor Božo Bakajlić, protođakon Damjan Božić, đakon Vladimir Rumenić i pođakon Dejan Nakić, u od subote su poseti Siriji.

Napad izraelske vojske na jugu Sirije dogodio se tokom noći, a usledio je u znak odmazde zbog dva projektila koja su pala na njihovu teritoriju, a za koje Izraelci tvrde da su ispaljeni iz Sirije.