(VIDEO) Srbi, narod najrrrazgovetniji: Ajde neka Francuzi izgovore reč “rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr…”

0

Ima tih video uradaka koji nepravedno ostanu zatočeni u tamnim hodnicima Jutjubovih podruma, zagubljeni u milionima klipovima koji se svakodnevno serviraju gledaocima i posetiocima.

Ali, oni su uvek tu i čekaju svoj trenutak da isplivaju i zasene vaskoliku javnosti. Tako je i sa jednim odlomkom iz emisije na Jutjub kanalu “Balkan info” iz gostovanja Slaviše K. Miljkovića. Poput doktora Miroljuba Petrovića – setićete se pomame oko “555-333” – i ovaj srpski publicista i autohtoni predstavnik autohtonističke škole u Srba (Srbi, narod najstariji) nije (bio) poznat široj javnosti, ili baqr dobrom delu javnosti koja se ne bavi pitanjem genetske istorije Srba.

Možda će se to promeniti sada kada je postao viralan ovaj video snimak u kom on govori o bogatstvu srpskog jezika. Zapravo o slovu “r” koji je samo u našem jeziku i suglasnik i samoglasnik. A to je ilustrovao tvrdnjom da sa mo Srbi mogu da izgovore reč “rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr….”

Francuzi, misli on, to ne mogu (“Ajde neka izgovore, taj veliki narod…”).

Neuspešno je voditelj pokušavao da nametne pitanje da li slovo “r” ima skriveni glas u sebi.

“Nema, samo r”, jasan je bio Miljković.

Uostalom pogledajte…