(VIDEO) Snimao je hodnik i prenosio uživo na Fejsbuku: Niški odbornik tvrdi da je izbačen iz zgrade Gradske uprave

0
Foto: Printscreen FB video / Niška inicijativa

Policija je izbacila odbornika Skupštine grada Niša Srđana Nonića iz zgrade Gradske uprave, dok je snimao hodnik i prenosio uživo na Fejsbuku.

Ovaj odbornik opozicione odboničke grupe Niška inicijativa, mesecima unazad obilazi radna mesta javnih funkcionera i proverava da li su došli na posao, što uživo prenosi na stranici, ali nikada, rekao je on za N1, nije “upadao” u kancelarije, već je to radio u hodnicima ili ispred institucija.

Tako je, rekao je, bilo i jutros, kada je, uz uključenu kameru mobilnog telefona, potražio načelnika niške Gradske uprave Ljubišu Janića.

Posted by Niška Inicijativa on Недеља, 20. октобар 2019.

“Najpre je službenik pokušao da me fizički izbaci napolje. Pošto sam ja to odbio, pozvao je policiju. Došli su i pretili da će me privesti ukoliko ne obustavim snimanje i podići krivičnu prijavu protiv mene za neovlašćeno snimanje i izbacili iz zgrade. Ja sam im uredno objasnio da su protesti prijavljeni za svaku javnu ustanovu i preduzeće do kraja godine i da sam došao da proverim da li je javni funkcioner na poslu, međutim, nije bilo moguće sarađivati”, rekao je Nonić.

“Koriste silu, izvrću zakon, a interesantno je da je tužilaštvo vrlo promptno reagovalo, a ni za šta drugo ne reaguju u Nišu”, napomenuo je Nonić.

Načelnik Gradske uprave u Nišu Ljubiša Janić, rekao je Nonić, ne odgovara na pozive više od godinu dana, pa je i to bio jedan od dodatnih razloga da proba da dođe do njega i pokuša da postavi određena pitanja.

On je poručio da, uprkos svemu što se dogodilo, neće odustati od svog ličnog protesta i političke borbe, a da će već sutra akciju nastaviti.