(VIDEO) “Slomila nas je vest da je otišao Radi Antić”: Luton nikada neće zaboraviti svog spasioca iz Jugoslavije

0

Vest o odlasku velikog trenera Radomira Antića koji je preminuo u 71. godini, sa velikom tugom je primljena u Luton Taunu, drugoligaškom klubu iz Engleske.

Radomir Antić, u Engleskoj poznatiji po nadimku Radi, jedna je od najvećih legendi ovog kluba.

Kao fudbaler je oblačio narandžasti dres čak 108 puta i postigao deset golova u periodu od 1980. do 1983 godine. Bio je jedan od najvažnijih šravofa u ekipu koja izborila plasman u tadašnju Prvu diviziju 1982. gosdine. A godinu dana kasnije došao je trenutak koji je Radija Antića smestio u legendu. Golom protiv Mančester Sitija u 86. minutu, duelu koj ije direktno odlučivao o opstanku, Antić je ušao u istoriju da i današnji navijači Lutona znaju njegovo ime, a snimak gola – i frenetična reakcija trenera Dejvida Plata – su ušli i špice i neretko se i u današnje vreme emituju kao jedan od istorijskih trenutaka.

Luton je sinoć na zvaničnom Tvitter nalogu poslao poruku:

“Slomila nas je vest da je preminula legenda Tauna Radomir Antić. Bio je istinski heroj ‘Hatersa’ u ulasku u ligu i u borbi za opstanak. Misli svih nas na Kenilvort roudu su sa njegovom porodicom i prijateljima u ovom neverovatno teškom trenutku. Počivaj u miru, Radi”.