“Video sam Arčija samo na internetu, nije fer što me je ćerka odstranila iz svog života”: Otac Megan Markl o odnosima sa kraljevskom porodicom i optužbama da se prodao paparacima

0
Foto: Profimedia

Otac Megan Markl, supruge britanskog princa Harija, dao je intervju za britanski Dejli mejl u kojem je, kako je naveo, odlučio da ispriča istinu o tome kako su ga ćerka i njen muž isekli iz svojih života uskrativši mu tako priliku da upozna i svog unuka Arčija, Meganinog i Harijevog sina, koga je zasad video samo na internetu.

“Voleo bih da mi pošalju Arčijevu fotografiju da je uramim i okačim na zid pored Meganine slike. Zar to nije nešto što bi svaki deda želeo? Voleo bih i da znam da li je nasledio poznati nos Marklovih”, rekao je Tomas Markl.

Markl je istakao i da se nalazi na meti svakodnevnih neistinitih priča u medijima o njemu, iako je otkada je mali Arči rođen dao tek nekoliko intervjua i kratkih izjava, ali i dodao da je ovo prvi put da otvoreno priča o tome kako je nepravedno isečen iz života svog unuka koga nikada nije video osim na slikama koje su preplavile internet.

On je ispričao i da je Megan prošlog meseca za njen 38. rođendan poslao čestitku preko njenog finansijskog savetnika, ali da nije dobio nikakav odgovor i da ni za venčanje Megan i Harija nije zvanično dobio pozivnicu. Ipak, ističe da voli svoju ćerku – koju zove Megi – i da su ranije bili veoma bliski, te da ima mnogo lepih i srećnih sećanja na trenutke provedene sa njom.

Markl je rekao da između njega i njegove ćerke sve donedavno nije postojao nikakav problem, ali da je odlučio da svejedno ćuti pošto je Megan bila trudna, ali da je sada odlučio da progovori o tome kako ga je ćerka odstranila iz svog života i da njeni PR savetnici nastavljaju da ga progone.

“Razočaran sam što nisam upoznao Arčija. Nadao sam se da će majčinstvo uticati na Megan da me konačno kontaktira”, rekao je Markl.

Markl je istakao i da je uznemiren zbog toga što ljudi koji ga ne poznaju o njemu govore negativne stvari, a da ga poznati Meganini prijatelji i dalje javno prozivaju i napadaju.

Markl se takođe izvinio pošto je u više navrata “namestio” paparaco fotografije na kojima je želeo da prikaže da je uzbuđen zbog Meganinon venčanja (na nekima je listao knjige o istoriji kraljevske porodice i sl.), pravdajući se da je to uradio kako bi popravio sliku javnosti o sebi pošto su ga mediji predstavljali kao nekakvog beskućnika.

“Želeo sam i da se javno izvinim kraljevskoj porodici, ali su mi Megan i Hari rekli da ne radim to”, naveo je Markl.

Kontakt sa ćerkom je izgubio pošto je pretrpeo dva srčana udara i potom bio hospitalizovan, a da je bio prinuđen da otkaže let na venčanje pošto su mu lekari tako savetovali.

“I voleo bih da pitam ljude – kako biste se vi osećali da je vaš otac doživeo infarkt? Poslao sam Hariju i Megan poruku iz bolničkog kreveta i objasnio gde se nalazim, imam i poruke da dokažem to, ali me Megan nijednom nije pitala kako sam. Ni tada, niti bilo kada posle toga”, ispričao je Markl.

Britanski tabloidi navode da Markl retko viđa svoje druge unuke, ali Markl objašnjava da Britanci ne razumeju da on i njegova deca i unuci žive na velikoj udaljenosti, te da nije lako izvesti da se često viđaju, ali da su u kontaktu.

Tomas Markl je takođe istakao da ga je naročito pogodilo kada je njegova ćerka prošle godine tokom govora na Fidžiju rekla da je sama platila svoje školovanje od studentskog kredita, stipendija i honorarnih poslova. To nije istina, rekao je Markl i dodao da tada nije odreagovao zato što je Megan u tom trenutku bila u drugom stanju.

“Platio sam svaki dinar njenog školovanja i imam izvode iz banaka da dokažem to”, rekao je Markl. “Plaćao sam njena putovanja u Španiju i Evropu, platio sam joj praksu u Argentini.”

On je istakao i da je umoran od čekanja da mu Megan i Hari oproste.

“Umoran sam od laži, umoran sam od toga da me isključuju iz svojih života. Oduvek sam se držao svoje odgovornosti kao otac. Njeni komentari o tome da se sama školovala su uvredljivi za mene. Ne želim ništa od njih, ali neću da ćutim na neistine. Suprotstaviću se svemu neistinitom što govore o mei. Moram da se izborim za sebe. Nijedan otac ne zaslužuje da se ovako ponašaju prema njemu kada je dobar prema svojoj ćerki kao što sam ja bio. Bio sam veoma pažljiv i darežljiv prema svojoj ćerki”, ispričao je Markl.