(VIDEO) Sakramento nadoknadio 17 razlike za dva i po minuta, Bjelica ostao na korak od tripl-dabla: Kako su Kingsi napravili najluđi preokret sezone

0

Ko je legao da spava jutros u 4 sata, pre nego što je počelo da sviće, video je na nekoj od digitalnih platformi pred san da Sakramento gubi 12 razlike na oko minut do kraja, nešto više. Ko se probudio 15 minuta kasnije, video je da su Kingsi pobedili i nije imao pojma kakav se preokret ustvari dogodio.

Tim Luka Voltona ostvario je pobedu rezultatom 133:129, nakon produžetka. Ali je važniji podatak da je na 2 minuta i 49 sekundi do kraja Vigins pogodio trojku za vođstvo Minesote od 17 razlike (115:98).

Do kraja četvrte četvrtine Timbervulvsi su ubacili 4 poena, a Kingsi 21.

Na 1:46 do kraja još je bilo 14 razlike.

Na 37 sekundi do kraja Kings su imali -9.

A onda Badi Hild pogađa tri slobodna bacanja i treću trojku za dva minuta, Fok pogađa jedno od dva slobodna bacanja, hvata svoj promašaj i pogađa za produžetak.

U produžetku Bjelica ubacuje pet poena, raspoložen je i Foks, a Vulvsima su ruke kao vezane.

Na kraju Kingsi slave, a jedan od najboljh igrača tokom svih 53 minuta bio je Nemanja Bjelica.

Na parketu je proveo 41, ubacio je 20 poena, uz 9 skokova, 8 asistencija, 2 ukradene lopte i 3 rampe. Partija za primer.

Bogdanović je povezao 11 poena i 6 skokova.

Sezona je prešla polovinu svoje ose, a Kingsi za plej-ofom zaostaju 5 pobeda. Ova bi mogla da im bude veliki vetar u leđa.