(VIDEO) Pucnjava u tržnom centru u Arizoni, tri osobe povređene: “Video sam svojim očima…”

0
Foto: Printscreen

Tri osobe upucane su sinoć u tržnom centru u Arizoni, SAD, potvrdila je policija, a osumnjičeni se nalazi u pritvoru, preneo je Ej-Bi-Si njuz.

Jedna osoba je u kritičnom stanju, a preostale dve imaju povrede koje nisu opasne po život. Očekuje se da će svi preživeti.

Incident se dogdio nešto pre 19.25h, po lokalnom vremenu. Incident se dogodio u Vestgejtu, ispred Feniksa, u mestu Glendejl.

Kada je policija stigla u tržni centar, incident se završio, izjavila je službenica za informisanja iz policije. Policajci su rekli da su locirali osumnjičenog i pritvorili ga.

Policija nije objavila imena žrtava i osumnjičenog.

Vlasti su rekle da su upoznate sa izveštajima o uznemirujućim video snimcima na društenim mrežama od navodnog napadača i traže od javnosti da bude dostavljen za izvođenje dokaza.

Državni senator Martin Kuezada je objavio da je bio u tržnom centru i bio svedok napada.

“Upravo sam bio svedok incidenta kada je naoružani terorista pucao u Vestgejtu. Ima više žrtava”, napisao je on na Tviteru.

“Svojim očima sam video dve žrtve”, dodao je on. “Nisam siguran koliko ima napadača. Rečeno mi je da ne govorim ništa više o detaljima dok ne razgovaram sa policijom. Dobro sam. Mnogo je ljudi koji su potreseni”, napisao je Kuezada.

Zatvoreni tržni centri u Arizoni počeli su da se da ponovo otvaraju 16. maja, usred pandemije COVID-19.