(VIDEO) Posebna jedinica policije privela vatrogasce u Budvi: Načelnik vatograsne službe od sinoć pred Specijalnim tužilaštvom

0

Pripadnici Posebne jedinice policije blokirali su Službu zaštite i spasavanja u Budvi, a tom prilikom je privedeno šestoro vatrogasaca, prenosi Blic.

Nekoliko desetina pripadnika Posebne jedinice je u međuvremenu napustilo prostorije Službe zaštite i spasavanja u Budvi, dok policijski inspektori nastvaljaju sa vršenjem uviđaja.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Dragan Božović priveden je još sinoć, zajedno sa potpredsednikom Demokrata Draganom Krapovićem i izvršnom direktorkom Vodovoda Budve Jasnom Dokić.

Božović se trenutno nalazi u Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorici u okviru istrage koje je pokrenuta zbog, kako tužilaštvo navodi, “blokade zgrade Opštine i glavne raskrsnice 17. juna, te stvaranja kriminalne organizacije”.

U Budvi se danima vodi borba oko preuzimanja vlasti na nivou grada, a sukobi su se sinoć proširili i drugim gradovima Crne Gore.

Policija je upotrebila suzavac i uhapsila 18 osoba posle nereda koji su izbili ispred Centra bezbednosti Podgorica, kada se više desetina ljudi okupilo da protestuje zbog dešavanja u Budvi.

Takođe, neredi su izbili i u Nikšiću, gde je policija bacila suzavac, dimne bombe i koristila biber sprej kako bi rasterala građane, prenose podgoričke “Vijesti”.

Policija je saopštila da su četiri policajca povređena u Nikšiću, a demonstracije su se održale i u Beranama.