(VIDEO) “Pogledajte kako sam šutnuo taj penal. Niko mi nije rekao da sam loše šutnuo…”: Faruk Hadžibegić za novi Nedeljnik o SP 1990. godine i “poslednjem penalu Jugoslavije”

1
Profimedia

“Pogledajte kako sam šutnuo taj penal. Ja sam ga gledao sigurno sto puta. Niko mi nije rekao da sam ga loše šutnuo”, rekao je u ekskluzivnom intervjuu za novi broj Nedeljnika Faruk Hadžibegić, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i čovek koji je šutirao poslednji penal za reprezentaciju stare države na velikim takmičenjima.

Ove godine se navršava 30 godina od tog Svetskog prvenstva kada je ekipa Ivice Osima mogla da napravi čudo, samo da je imala malo više sreće u četvrtfinalu protiv Maradonine Argentine – a po nekim teorijama, da su “plavi” išli skroz do kraja možda bi i zemlja opstala.

O svemu tome je Hadžibegić govorio za novi broj Nedeljnika.

Između sotalog, rekao je i da je istina da ga je njegov saigrač iz Betisa, Argentinac Kalderon, dobro poznavao i znao je kako šutira penale.

“Bilo je dovoljno da kaže Gojkočei da krene pola sekunde ranije u tu stranu kako bi mogao da stigne loptu. Ne želim da se pravdam, ali tako je bilo”, rekao je Hadžibegić.

Pogledajte kako je izgledala penal serija u četvrtfinalu utakmice Jugoslavija – Argentina 0:0 (2:3).

A ceo intervju čitajte u novom Nedeljniku.

1 KOMENTAR

  1. Evo ja cu da ti kazem: lose si sutnuo! Poluvisoko i slabo, a to golmani najlakse brane..

Comments are closed.