(VIDEO) “Podigao je srednji prst. Prešlo je granicu. Imam decu… Nije u redu. A on mi je rekao: ‘Samo sam hteo sladoled'”

0

Plejmejker Vašingtona Ajzea Tomas isključen je pred kraj utaukmice protiv Filadelfije nakon što je ušao u sukob sa dvojicom navijača.

Vašington je izgubio 125:108, a na oko tri minuta do kraja Tomas se našao na liniji za slobodna bacanja kada ga je jedan navijač uvredio podizanjem srednjeg prsta.

Tomas je potom otišao na tribinu da se “objasni” sa navijačem Siksersa.

“Promašio sam jedno slobodno bacanje, pogodio sam drugo. Onda je jedan od njih pokazao oba srednja prsta i tri puta glasno viknuo prema meni: ‘J… se.’ Rekao sam mu da je to nepošteno. Čovek sam pre svega. Budite navijač. On je odgovorio: ‘Žao mi je, samo sam želeo sladoled'”, ispričao je Tomas posle utakmice.

Inače, u dvorani Siksersa je bila promocija u kojoj navijači dobijaju sladoled ako protivnički igrač promaši dva slobodna bacanja u drugom poluvremenu.

“To je prešlo granicu. Imam decu. Imam porodicu. To uopšte nije u redu. Samo sam otišao to da mu kažem. Nikada me ni na koji način neće uvrediti”, rekao je prošlogodišnji saigrač Nikole Jokića u Denveru.