(VIDEO) Oglasila se Danijela Štajnfeld: “Istina će izaći na videlo. Sve će se uskoro saznati…”

0
Foto: Printscreen Youtube

Glumica Danijela Štajnfled koja je nedavno dospela u žižu javnosti posle navoda o tome da je doživela seksualno nasilje od filmkog moćnika iz Srbije, oglasila se video porukom na Instagramu i poručila da će istina izaći na videlo i da će se sve uskoro saznati.

“Ono što sam mogla i što sam htela da kažem, rekla sam u mom prvom dugometražnom filmu ‘Zaceli me’ koji je prikazan prvi put na Sarajevo film festivalu”, rekla je glumica u video poruci.

Nažalost, kako je rekla, taj festival se zatvorio pre nego što su “tabloidi smislili da pišu sve i svašta” o njoj i filmu.

“Neke razne opasne stvari, na neki način. Te laži su opasne i imaju posledice. Ne verujte tabloidima i žutoj štampi, to su sve glasine. Citiraju nešto što nisam rekla. Sve je poteklo od članka u časopisu Variety, pogrešno su preveli. Hoću da vam kažem da sam dobro i super, da se čuvam i da sam glasna i da osećam vašu podršku. Sve će biti u redu i istina će izaći na videlo”, rekla je Danijela Štajnfeld.

Ona se i zahvalila na rečima podrške koje je dobila putem društvenih mreža.

“Hoću da vam kažem da mi je puno srce i puno mi je drago za podršku koju mi dajete. Hoću da se zahvalim i ljudima koji prave neke neukusne i lažne komentare koji me na neki način dehumanizuju i oni su na neki način potrebni u ovoj borbi, jer su svedoci u kakvoj kulturi živimo i kako se tretira žrtva seksualnog nasilja ili zlostavljanja kada progovori. To je dokaz i ukaz zašto je teško progovoriti”, rekla je glumica.

Poručila je da radi na tome da prikaže film u Srbiji i regionu i istakla da on nije o njoj, nego o uzrocima i posledicama ćutanja zbog seksualnog zlostavljanja.

“Sve će se uskoro saznati”, dodala je Danijela Štajnfeld.

Juče je objavljeno da je Više javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo od policije da prikupi potrebna obaveštenja o navodima medija da je glumicu Danijelu Štajnfeld pre nekoliko godina silovao jedan, kako je navedeno, “moćnik iz filmske industrije” ili producent, kako se to češće i navodi.