(VIDEO) Od minus 21 do produžetka i pogotka za pobedu u poslednjoj sekundi: Luka Dončić (povređen) tripl-dablom (43,17,13) izjednačio protiv Klipersa

0

Vanzemaljac u Orlandu, ili priča o tome kako je junak iz crtanog filma Luka Dončić čitav Dizni svet pretvorio u svoj.

To su samo neki od komentara nakon utakmice u kojoj su Dalas Maveriksi pobedili Los Anđeles Kliperse rezultatom 135:133.

Ne bi to bilo ništa posebno da tu pobedu nisu ostvarili pogotskom Dončića u poslednjoj sekundi.

I da to nije bio samo jedan od pogodaka koji je zvezdi Dalasa doneo tripl-dabl: 43 poena, 17 skokova i 13 asistencija.

I da se sve to nije dogodilo u produžetku, pre kog su Mavsi gubili 21 poen razlike.

I povrh svega, da Luka nije povređen.

Treća utakmica u seriji neslavno je završena za Dončića i Dalas. Zvezda tima bila je nervozna zbog prozivki Montreza Herelda, ali i zbog povrede skočnog zgloba.

Četvrta utakmica počela je loše – kao logičan produžetak događaja iz treće utakmice, Klipersi su bolje otvorili meč i počeli da grade razliku koja je išla i do 21 poena.

Ipak, Dončić je tada, praćen Trejom Burkom i Timom Hardavejem uspeo da natera tim Doka Riversa da od gotovog napravi veresiju.

Poništio je odličnu partiju Kavaja Lenarda i još bolju utakmicu Lua Vilijamsa, oslonca na klupi Klipersa i tako je poništio i razliku.

Sada je 2:2 u seriji, a od prolaska u narednu rundu tim iz Los Anđelesa i jedan od favorita za prsten verovatno još više želi da se ovo što pre završi da bi konačno ponovo igrali košarku protiv “drugih zemljana” sličnih sebi.