(VIDEO) “Normalno da sam želeo tako da šutiram, bio sam u dobroj prilici…”: Junak pobede nad Norveškom

0

Reprezentativac Srbije Sergej Milinković-Savić postigao je oba gola u pobedi selekcije Srbije protiv Norveške 2:1 u polufinalu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo, a drugi gol koji je postigao u produžetku bio je posebno lep.

Naime, Srbija je na isteku 102. minuta započela još jedan u nizu napada koji je išao preko raspoloženog Lazovića. Tadić je u nastavku akcije pronašao Sergeja na drugoj stativi, a ovaj hladnokrvno izveo majstorski lob udarac za zasluženu pobedu Srbije, koja je u Oslu prikazala jednu od najboljih partija poslednjih godina.

Upitan je da li je želeo da šutira kod drugog gola, kada je lobovao protivničkog golmana.

“Normalno da sam želeo da šutiram jer sam bio u dobroj prilici da šutnem. Mislim da bi svaki igrač isto uradio da je bio na mom mestu. Naravno, hteo sam da dam gol”, rekao je Milinković-Savić za Sport klub.

Objasnio je da je selektorova odluka da meč počne sa klupe bila deo taktike.

“To je bila selektorova odluka i deo taktike. Ušao sam kasnije, ispostavilo se da se seve završilo kako treba”, rekao je Milinković-Savić.

Srbija će za plasman na kontinentalni šampionat igrati u u Beogradu 12. novembra protiv reprezentacije Škotske, koja je bila bolja od selekcije Izraela nakon penala 5:3 (0:0).