(VIDEO) „Molim vinare iz Istre da mi oproste. Pogrešio sam i kajem se. Zaista nisam ljubitelj malvazije, ali ako ja nešto ne volim, ne znači da nije dobro…“

1
screenshot/instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izvinio se danas preko video snimka objavljenog na njegovom Instagram nalogu „Budućnost Srbije“ svim vinarima iz Istre zbog nedavne izjave u razgovoru sa sarajevski novinarom Senadom Hadžifejsovićem. Vučić je tada rekao da je istarska malvazija „loše vino koje ništa ne valja“, „da ne može da se pije“, a u kontekstu da se mnogima u Srbiji sviđa zbog emocije prema ranijim vremenima.

„Na pravio sam mnogo grešaka i pravim ih svakoga dana. To je valjda razlika između normalnih ljudi i onih koji se prave da su bezgrešni. Pre neki dan sam u jednom političkom intervjuu napravio veliku grešku bog koje se kajem. Ne zato što sam rekao ono što ne mislim, ja stvarno nisam veliki ljubitelj malvazije, ali nemam pravo da vređam trud i rad vinogradara i vinara koji marljivo rade da svoj proizvod prodaju na tržištu“, izjavio je Vučić.

On je zamolio sve vinare u Istri da mu oproste zbog te izjave.

„Jer to što ja nešto ne volim, ne znači da nije dobro. Da im kažem hvala unapred što su prihvatili ovo moje izvinjenje a ja ću voditi računa da takve greške više ne pravim“, poručio je Vučić.

1 KOMENTAR

Comments are closed.