(VIDEO) Majkrosoft predstavio novu verziju Surface Duo: Sklopivi tablet i telefon

0

“Ovo je projekat Surface Duo… Pogledajte kako je moćan. Ali, ne samo zbog hardvera, već svega. Savršenstvo”, saopštili su predstavnici Majkrosofta na predstavljanju svog prvog Android telefona koji će se naći u prodaju od 10. septembra, piše CNN.

Surface Duo košta 1.399 dolara. To je otprilike ista cena kao i cena iPhone 11 Mak. I da, skupo je, ljudi verovatno neće požurivati sa kupovinom. Međutim, kvalitet koji ide uz ovaj uređaj verovatno opravdava cenu iz nekoliko razloga, navodi CNN.

Najpre, u pitanju je uređaja sa dva ekrana. U suštini i po formi, reč je preklopnom tabletu, koji je ujedno i telefon. Svaki od dva ekrana Surface Duo su 5,6-inčni displeji koji se prilikom rasklapanja kombinuju u 8,1-inčni ekran, nalik tabletu.

Uređaj poseduje jednu kameru koja podržava snimanje 4K videa.

“Dakle, ako je uređaj praktično preklopni mini iPad, a pritom je i telefon, cena od 1.400 dolara jasnija. Pritom, uređaj je super tanak”, piše CNN.

Uređaj je savitljiv u oba smera, tako da se može zatvoriti kao knjiga ili biti potpuno otvoren, poput dvostranog telefona.

Kako CNN dalje navodi, Majkrosoft promoviše Duo kao produktivan uređaj. Uostalom, u pitanjuje je Surface – isti brend koji kompanija koristi za svoje računare koji se bave izlaganjem Majkrosoftovih softvera, uključujući Office i Windows paket.

Majkrosoft je saopštio da je optimizovao čitav Office Suite za Duo, omugućavajući korisnicima opciju videopoziva priliko radnih sastanaka i projekata u ovim programima.

Takođe, Duo je verovatno uređaj koji je za cilj imao da pokaže šta sve Majkrosoft može da proizvede, više nego da ubeđuje milione da kupe uređaj, navodi CNN.

Prvobitna verzija je imala dosta grešaka. Međutim, jedno je bilo sigurno od početka – a to je da je ideja uređaja dva u jedan – tablet i telefon – pobedila. Majkrosoft je ostao veran tom principu, uvažio je povratne informacije, usavršio uređaj, ispravio greške i Duo je sada uspešan proizvod sa velikom bazom obožavalaca, piše CNN.

Ujedno, to je i prvi Android telefon kompanije, a sve nakon odluke da prekinu proizvodnju svoje linije operativnom sistema – Windows telefona.

Sklopivi telefoni su veliki izazov, pogotovo imajući u vidu česte greške, kao na primer kod Samsungovog produkta Galaksi Fold, kod kojeg je ekran često bio neispravan. Samsung je zbog toga odložio aprilsku premijeru nove verzije uređaja za septembar. Međutim, uprkos tome, nekoliko sklopivih telefona, uključujući Galaxy Fold i Galaxy Z Flip, kao i kineskih brendova – Huawei Mate Ks i Oppo Reno 10Ks Zoom su dobro pozicionirani na tržištu.