(VIDEO) Lekcija o zahvalnosti: Pingvin svake godine prepliva 8.000 kilometara da poseti svog spasioca

2

Brazilski ribar koji je pronašao pingvina u kritičnom stanju, prekrivenog naftom i sapletenog u stenama, okupao je i nahranio životinju očekujući da će kada ozdravi, otići u potragu za svojom porodicom, ali je pingvin ostao sa njim osam meseci. Potom je nestao, ali od tada svake godine prepliva po 8.000 kilometara da bi posetio svog spasioca.

Pingvin je dobio ime Dindim i odbijao je da ode od svog novog prijatelja, kojeg je upoznao 2011. godine. Ostao je sa ribarom osam meseci, a onda je nestao. Čovek koji ga je spasao i negovao bio je tužan, ali je znao da je tako moralo biti i nije očekivao da će se Dindim ikada vratiti, prenose mediji, prenosi N1.

Ali mali pingvin se vratio svom spasitelju i pet godina uzastopno ga redovno posećuje i provodi vreme s njim.

Dindim dolazi kada poželi i odlazi isto tako. Ovo prijateljstvo je neverovatno, a ostavilo je i naučnike iznenađenim jer Dindim prepliva preko 8.000 kilometara kako bi se sreo s prijateljem.

2 KOMENTARA

  1. re: Ovo prijateljstvo je neverovatno, a ostavilo je i naučnike iznenađenim jer Dindim prepliva preko 8.000 kilometara kako bi se sreo s prijateljem.

    Tu je spasio život tom pingvinu, dakle, veliki su izgledi da je taj pingvin prelazio isti put od 8000 kilometara i dok nije upoznao tog ribara koji mu je spasio život.

  2. To je to čudo života….
    Jedan običan pingvin u stanju je da zadivi i prosveti jednog običnog čoveka.

Comments are closed.