(VIDEO) “Korona-dernek”: Halid, Hari Varešanović, ministar i član kriznog štaba slavili upkos zabranama: Policija prekinula žurku, svi kažnjeni

0
Foto Screenshoot/Youtube

Uprkos propisanim merama, u Sarajevu je sinoć održana privatna zabava na kojoj su se našli mnogi poznati pevači, prenosi Klix.ba.

Na ovoj žurki bilo je oko 20 ljudi, među kojima su bili pevači Halid Bešlić, Šerif Konjević, Hari Varešanović, Slađana Mandić, Semir Cerić Koke, zatim dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić, koji je i član tela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u Kantonu Sarajevo, te ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Veću ministara Staša Kostarac, piše Klix.

“Pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo prekinuli su veliki korona-dernek u restoranu Golf Klub u Sarajevu, a svemu je svjedočio fotoreporter Klix.ba portala”, prenosi portal.

U prekidanju zabave učestvovala je i Specijalna jedinica MUP-a KS, a prisutnima su, kao i vlasniku objekta, izdati prekršajni nalozi i svi će biti kažnjeni u skladu sa zakonom.

Oni su u restoranu nazdravljali i pevali, pevačica Slađana Mandić sve je delila na storijima na Instagramu, da bi potom obrisala videe, ali su isti ipak završili na Jutjubu.

Zabavu je prekinula policija, a svi učesnici su kažnjeni novčanom kaznom.

Ministar Staša Koštarac rekao je da je zabavu organizovao njegov porodični prijatelj, hirurg Jusuf Šabanović, koji je, kaže Koštarac, pomogao kad su mu majka i stric bili bolesni pa ga nije mogao odbiti.

“On je bio uz moju porodicu i ja takvog čoveka ne mogu odbiti. Doktor Šabanović je pomogao celoj Sarajevsko-romanijskoj regiji, kome god da je trebalo”, rekao je Koštarac i dodao da se on nije dugo zadržao na zabavi.

Došao je, kako je dodao da čestita rođendan prijatelju, “seo i popio piće”.

“Nisam se dugo ni zadržao. Razumem sve, postoje sankcije i neka je policija odradila svoj posao”, dodao je on.

Predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je danas da je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savetu ministara BiH Staša Košarac, prisustvom na zabavi u Sarajevu na kojoj nisu ispoštovane zaštitne mere zbog pandemije korona virusa, “napisao kraj svog političkog puta”.

Dodik je rekao da Košarac nije više njegov najbliži saradnik i da to ne može više biti, a da se SNSD ogradjuje od njegovog postupka, koji snažno odbacuje i ne prihvata.

“Košarac je završio što se tiče politike naše partije i u tom pogledu ću se ponašati u budućnosti. U vezi s tim preduzećemo one mere koje su najbolje, pre svega, za Republiku Srpsku”, kazao je on.

S ozbirom na to da smene u Savetu ministara BiH mogu dovesti do gubljenja pozicija RS u toj instituciji, Dodik je istakao da će SNSD odrediti svoje ponašanje prema tome.”U to ne treba niko da sumnja”, naglasio je je Dodik.

Lider SNSD-a je takodje rekao da ga je Košarac svojim postupkom iznenadio i razočarao.

“Poništio je sve moje pozitivno uverenje u vezi sa njegovim sposobnostima. Učiniti nešto ovakvo nije stvar lične odgovornosti, već, pre svega, političke i društvene, imajući u vidu da je izabran na najvažniju fukciju”, kazao je Dodik.

“Potpuno odbacujem njegovo nedolično, neprihvatljivo i politički neodgovorno ponašanje u kome je, zarad svog malog ličnog komoditeta, doveo u pitanje politike koje se vode i koje je do sada uspešno vodio”, naveo je lider SNSD-a.

Dodik je ocenio da vreme suočavanja sa epidemijom virusa ne trpi bilo kakve greške, pa ni minimalne.

“Košarčeva odgovornost je veoma značajna imajući u vidu ukupnu konstalaciju odnosa na nivou BiH i činjenicu da vrši tu značajnu političku dužnost. A mi ćemo, svakako, videti kako kroz ovo možemo proći sa što manje štete za RS”, rekao je on.

Dodik je još istakao da mu je kao čoveku apsolutno neprihvatljivo da se Košarac ne pojavi na obeležavanju stradanja Srba u Dobrovoljačkoj ulici, gde je bio svih prethodnih deset godina, a da prisustvuje ovako bizarnom i neprihvatljivom dogadjaju, kao što je privatna zabava u Sarajevu.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus