(VIDEO) Ko je preoteo pesmu Zdravka Čolića i dao je Oliveru Dragojeviću: “Napisao sam mu tri pesme i sve su bile karijerske…”

0

Hrvatski muzičar Tonči Huljić uveliko priprema premijerno izvođenje pesme Olivera Dragojevića “Dva put san umra”, u novom aranžmanu, sa Zagrebačkom filharmonijom pred koncert u glavnom gradu Hrvatske.

Huljić se u razgovoru za hrvatske medije podsetio kako je preoteo pesmu “Šta to beše ljubav”, koja je bila namenjena Zdravku Čoliću, kao i još jedne pesme koju je komponovao za Olivera Dragojevića.

“Za Olivera sam napisao tri pesme i sve su bile karijerske”, kaže Huljić.

“Zdenko Runjić, najbliži saradnik i moj otac u muzičkom smislu, pitao me da li imam pesmu za Olivera. Napisao sam je na njegovu molbu. I kad je prvi put, 1988, postao direktor Splitskog festivala, trebala mu je pesma za Olivera. Nije bilo zgodno da je on kao direktor napiše. Od Marine Tucaković i njenog supruga Fute doneo sam ‘Šta to beše ljubav’. Napisali su je za Zdravka Čolića. Čuo sam je i tražio da mi daju tu pesmu da je pokažem Zdenku”, rekao je Huljić.

Dve godine kasnije, priča Huljić, Zdenko je i dalje bio direktor i zamolio ga da napiše još jednu pesmu. Tako je nastala “Neka se drugi raduju”. “Oliver je s tom pesmom pobedio na Splitskom festivalu”, podsetio je Huljić. “Zadnja je bila ‘Dva put san umra’”.