(VIDEO) Kako da zaista pravilno operete ruke, u sedam koraka: Ne preskačite palčeve, zglobove, nadlanicu…

5
Foto: Profimedia

Pojavilo se prethodnih nedelja toliko tekstova o tome da je pranje ruku veoma važno, podsećanja kako se to radi, kako su nas to učili roditelji i vaspitačice i učiteljice i prali su ruke i Madona i Darko Rundek i Mitar Mirić, ali na društvenim mrežama kruži jedno od najboljih uputstava kako da to uradite pravilno.

Neophodno je da čitava površina šaka bude nasapunjana. Kao kada vam zubar da onu tableticu koja zube boji u ljubičasto i vi morate da skinete tu ružnu boju sa zuba.

Ruke se zaista pravilno peru u sedam koraka.

Dlan, pa između prstiju, pa nadlanica, pa prevoj između prstiju i šake, pa udubljenje na dlanu, pa palac, pa ručni zglob.

Uostalom, pogledajte sami.

5 KOMENTARA

  1. EVOLUCIJA I PRANJE RUKU: Ako je važno naglašavati da treba i kako treba da peremo ruke to možda znači da ih ne peremo temeljno, dovoljno često i slično, pa razmišljam o tome da smo možda postali dvonožci i počeli hodati uspravno zato što su opstali samo oni koji su koristili samo ruke, jer je lakše održavati higijenu ako koristimo samo ruke, a ne kao čimpanze, koje bi morale gotovo svaki put istovremeno prati i ruke i noge.

Comments are closed.