(VIDEO) “Kada na vas bacaju đubre, blato, kamenje, kada vas klevataju, oni žele da vas slome…”

0

U svojoj besedi na nedeljnoj liturgiji episkop diseldorfski i cele Nemačke Grigorije Durić govorio je o klevetama sa kojima se suočava.

“Kad doživite u životu da vas neko kleveta i govori rđave reči, to postaje jedan teret koji niste vi sami sebi stavili, nego vam to neko drugi stavlja ne bi li vas slomio”.

On je tokom obraćanja vernicima, u hramu Svetog Save u Diseldorfu, rekao da na napade ne treba nikako izvraćati i da uvek treba imati na umu da je “ono što je Bogu moguće, ljudima nemoguće”.

“Vi nemate drugog izlaza, nego da i taj teret stavite i bacite na pučinu Božje milosti. Zato se mi ne plašimo, kao hrišćani, života, nego mu se radujemo. Čak se i ne plašimo ni onog kad drugi ljudi atakuju na nas, bacajući kamenje, blato ili đubre… Sigurno će nešto i zakačiti, ali mi ćemo uvek, kad to sve stavimo pred Boga i na pučinu Božje milosti, shvatiti da je to ništa. Eto šta nam otkriva Jevanđelje. Zato, stojmo pravo, sa strahom, i sve će Gospod uzeti na sebe kao u carstvu njegovom”, poručio je vladika Grigorije.