(VIDEO) Kada je stvarno kraj odlučuje Džimi Batler: Majami bolji u igri živaca, Lejkersi propustili prvu meč loptu

0

Možda su u Orlandu pre nekoliko dana naručili šleper zlatno-ljubičastih konfeta i možda je to bila pametna investicija, ali su zaboravili jednu stvar – Lebron Džejms je dokazao da u košarci sve počinje sa njim i da je još uvek najbolji na planeti, ali se ove sezone sve završava sa Džimijem Batlerom. Vođa čopora iz Majamija je igrač koji je postavio standarde u tome kako se prilagoditi i žrtvovati za tim i sve što mu se događa, debelo je zaslužio.

Tako je potpuno zaslužen i rezultat pete utakmice velikog finala, Majami Hit – Los Anđeles Lejkersi 111:108.

Poslednjih osam minuta utakmice bili su samo za one sa debelim živcima. Lejkersi su se posle nešto većeg minusa vratili nadohvat izjednačenja i onda je usledila rezultatska klackalica koja je trajala sve do poslednje sirene. Sedam puta se menjao rezultat – vodi Majami, pa Lejkersi, pa Majami, pa nerešeno, pa sve u krug.

Poslednjih šest poena za Hit postigli su Batler i Hirou sa linije slobodnih bacanja, a Džejms je promašio trojku za izjednačenje.

Jedan od najboljih igrača svih vremena preuzeo je odgovornost jer je ponovo odigrao sjajan meč – ubacio je 40 poena, procenat šuta veći od 70 odsto, uhvatio je 13 skokova i podelio 7 asistencija.

Pratio ga je, kao i uvek, Entoni Dejvis sa 28 poena, a dvocifren u timu Lejkersa bio je još samo Koldvel Poup sa 16.

U Majamiju je, od sedam igrača koliko je bilo u rotaciji, njih šest bilo dvocifreno. Batler je predvodio tim sa novim tripl-dablom, povezavši 35 poena, 12 skokova i 11 asistencija.

Dankan Robinson ubacio je 26 poena, od čega 7 trojki, a Krauder, Nan, Adebajo i Hirou takođe su bili dvocifreni. Hirou je ubacio i poslednje, najvažnije poene na meču i pokazao da je ovo jedna od najboljih ruki sezona u istoriji.

Lejkersi su tokom čitavog meča bili u blagom zaostatku i nije im uspelo ono u čemu su ove godine neprikosnoveni – da meč kada je tenzija na vrhuncu prelome u svoju korist.

Majami je, izranjavan povredama, još jednom pokazao da je apsolutno zaslužio veliko finale i da se tim čiju kičmu čine Rajli – Spolstra – Batler neće predati sve i da im se pred očima ekipa Lejkersa krevelji sa konfetama, tompusima i šampanjcem.

Hit ima još jedan meč u kom je pet metaka u revolveru i neophodno je da se burence okrene na ono prazno mesto. Ako Lejkersi još jednom promaše, strah koji će osetiti još uvek nije definisan, a u budućnosti bi mogao da se meri u “batlerima”.