(VIDEO) “Jokić je pokazao u subotu, a Marej sada – Denver je spreman za novu sezonu”: Pobeda Nagetsa protiv Portlanda, Džokerov dabl-dabl

0

“Sedam dana od ovog našeg razgovora počinje naša NBA sezona. U međuvremenu ćemo odigrati još jednu pripremnu utakmicu i to je to. To je stvarno ludo, ovo je bila najkraća pauza između dve sezone, možda i u istoriji profesionalnog sporta”.

Tako je trener Denver Nagetsa Majkla Meloun, na konferenciji za medije, kojoj je prisustvovao Nedeljnik, govorio o svemu što čeka njegov tim u bliskoj budućnosti.

Ipak, čini se da Meloun ne mora da bude zabrinut.

Ako je posle meča sa Golden Stejtom bilo jasno da je Jokić i dobrom stanju, ubedljiva pobeda protiv Portalnd Trejlblejzersa (126:95), pokazala je da je Džamal Marej zamenio baterije.

Od podbacivanja je odigrao utakmicu u visokom naponu i na kraju povezao 16 poena, 5 skokova, 5 asistencija i četiri izgubljene lopte.

Ipak, radio je ono što je Meloun od njega očekivao.

“Trener mi je zamerao što toliko šutiram poludistancu. Shvatio sam da je potrebno da napravim još jedan korak unazad i okušam se za tri. Mislim da će to biti važna promena”, rekao je Marej.

Jokić je ponovo odigrao svestranu partiju, bilo ga je svuda.

Ubacio je 12 poena, uhvatio 11 skokova, podelio 8 asistencija i dve blokade, a kada se na poene Denverovog dvojca doda 18 Milsapovih i 15 Pi Džej Dozira, onda je jasno da je napadačka produkcija bila na dobrom nivou.

Meloun je bio zadovoljan i odbranom.

A najzadovoljniji je bio što se Vil Barton vratio na teren.

“On definitivno nije spreman za težak takmičarski ritam, ali je spreman da mnogo radi na treningu, da bude kompetitivan, da se bori za svoje mesto i to nam daje dodatnu vrednost. Mnogo sam srećan zbog njega, prošao je težak period u bablu”, rekao je Meloun.

Barton je želeo da počne utakmicu na parketu, ali je ipak ušao sa klupe, a kada je postigao flouter preko bivšeg igrača Nagetsa Karmela Entonija, svi njegovi saigrači su ustali i počeli da aplaudiraju.

Ako postoji nešto što se naziva timska hemija, količina pozitivnih atoma u timu Nagetsa je visoka.

Ukoliko Barton pronađe svoje mesto u ulozi šestog igrača, “druga postava” Denvera bi mogla da napravi dosta problema svim rivalima.