(VIDEO) Gol za izjednačenje, provokacije na terenu i napad huligana na Tadića: “Nikada ne provocirajte Srbe, mi iz toga izvlačimo snagu…”

0
Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

U meči između PSV-a i Ajaksa, u kojem je srpski reprezentativac Dušan Tadić postigao gol u 90. minutu za 1:1, kapiteni obe ekipe – Tadić i Denzel Damfris, podgrejali su atmosferu na derbiju u samoj završnici, kada je umalo došlo do fizičkog obračuna.

Naime, odmah nakon postignutog gola, Tadić je ušao u rasprav i duel sa Damfrisom, kapitenom PSV-a, a ostali igrači su ih jedva razdvojili.

“Uzeo sam loptu i krenuo da izvedem penal… Trojica igrača PSV-a stajala su ispred mene, kopali su rupu kod penala i vređali me. Damfris me je vređao, rekao da nisam lider, da ću promašiti… Dao sam gol i šta je trebalo da mu kažem – hvala što si me vređao? Nije u mom karakteru da samo mirno odem… Hteo je da igra igrice sa mnom – nije bilo pametno”, rekao je Tadić neposredno nakon utakmice.

Na konferenciji za medije je ponovima Holanđanima “zašto ne treba provocirati Srbe”. 

“Čujem od saigrača da je on sjajan momak i da je odičan igrač. Ali ne može da igra ‘igrice’ sa mnom. Mora da shvati da sam ja Srbin. Jedno ne smete raditi Srbima. Ne smete igrati ‘igrice’ sa nama – ne smete nas provocirati. Mi iz toga izvlačimo snagu. Nikada to ne bi trebalo da radite”, rekao je Tadić nakon meča.

Srpskog reprezentatica su ispred stadiona čekali navijači PSV-a i, napali ga i pogodili novčićem u glavu.