(VIDEO) „Ćale, ovo je za tebe, znam da bi bio ponosan…“

6

Tokom demonstracija ispred Skupštine Srbije, u program TV N1 „upao“ je jedan od demonstranata i poslao emotivnu poruku u etar.

„Suzavac, bojeva municija, pendreci, na goloruku omladinu. Ćale ovo je za tebe. Umro si, a nije bilo respiratora. Mnogo te volim, ovo je za tebe i za mog sina koji se rodio skoro“, rekao je mladić.

Reporterka N1 ga je pitala od čega je preminuo njegov otac, a mladić je odgovorio:

„Još uvek nisam dobio potvrdu. Nisam dobio testove da je umro od korone. U zemunskoj bolnici nije bilo respiratora, a na sva usta su pričali da poklanjamo respiratore. Znam da bi bio ponosan na mene“, rekao je on.

Mladić koji je svojim emotivnim istupom ganuo gledaoce TV N1 zove se Petar Đurić, a na društvenim mrežama je poslednjih nedelja pisao o svojoj situaciji.

„Svog oca ne mogu da vratim, ali istina mora da se zna.

Prošla su 3 dana od kad sam sahranio svoga oca, Ljubišu Đurića akademskog slikara i Magistra umetnosti. Ne mogu da se otmem utisku da sam ga tako lako izgubio sve zbog nemara,nebrige i javasluka u zdravstvu države“, napisao je na svom Fejsbuk nalogu Petar Đurić 18. aprila.

Objasno je ceo proces lečenja, pisao je o tome da su njegovog oca u bolnicu primili tek kada je dobio upalu pluća, da nije bilo respiratora i da je bilo već, nažalost, prekasno.

Istakao je da i da je oca sahranio sam, jer su majka i sestra blokirane u inostranstvu.

„Savetujem ljudima da svoje bližnje ne prepuštaju bezrezervno u ruke nesposobnim lekarima i da ne veruju kao što sam ja naivno verovao da lekari i vlast daju sve od sebe da pomognu bolesnima“.

6 KOMENTARA

  1. Komentari koje citam su odraz nedostatka empatije iliti covecnosti. Dali je bilo kome od vas „premudrih“bilo ko preminuo ?verovatno da nije cim ste skloni da postavljate ovakve komentare. Iz istog sam grada kao i pokojni slikar Djuric ,zao mi je ,sto cu vas“razocarati“porodica Djuric je malo sire od Srbije bila poznata i priznata po svom ocu. Ukucajte LJUBISA DJURIC INFORMISITE SE KO JE BIO I MALO RAZMISLITE O VASIM RECIMA.

  2. Nije samo njegov otac,brat,majka,sestra,dete,kolega,momak,devojka,… umrli od korone?!!!U svetu je od korone jedan veliki grad,a umreće još više ,ako se ne disciplinuje ,ako se ne pridržavamo mera i ne budemo odgovorni prema drugima i sebi.
    Ovog huligana od pelena i pogrešno vaspitanog od strane roditelja,koji i nisu mogli drugačije da ga učine i nije ni čudo što je asocijalna i nije za ljudsko društvo,ali i za tebe bitango što ovo podržavaš.
    Zamisli,šta bi bilo sa svetom kada bi svako reagovao na ovakav način.Za tebe i tebi slične je samo trajna izolacija,tu ne pomaže medicina,škola,a roditeljsko vaspitanje je promašaj i popravke nema.

    • Pa prvi predsednik ne nosi masku ,a posle izbora svi se izljubise pa kolo zaigrase.Predsednik nema potrebu da se izjasni da li se testirao ili ne.Ne podrzavam nasilne proteste,ali to nije cideo samo od roditelja.Pa pogledaj skupstinu i vladajucu stranku kakav je to vokabular

  3. Saucesce mladicu, otac bi bio ponosan…ne dozvolimo da vrse psihozu nad necijem bratom, ocem, sestrom, bakom, dekom, sinom, kceri….Policijo, shvatite ni vi necete biti postedjeni satanistickog projekta, ni vi profesori, pravnici, ekonomisti, vredni ostali radnici ove prelepe zemlje, ni lekari, medicinari pa jel vidite da su njihove zgrade bolje opremljene nego bolnice, njihovi konji nego lekari i tehnicari…probudite se, nemojmo dozvoliti satanizmu da pobedi…uvek je svetlost bila jaca od mraka.

Comments are closed.