(VIDEO) Bogdanu nije mnogo trebalo da namesti ruku: “Već imam puno poverenje u neke nove momke, zaslužuju ga…”

0

Košarkaši Atlanta Hoksa savladali su Orlando Medžik u drugoj (međusobnoj) utakmici u predsezoni, rezultatom 116:107.

Hoksi su odmah na početku utakmice nametnuli svoj ritam i napravili prednost od deset poena, koju Orlando do kraja meča nije uspeo da preokrene, iako je prilazio i na pola koša razlike.

Bogdan Bogdanović je već u drugoj utakmici u novom timu namestio ruku.

Za 26 minuta na parketu – najmanje od svih glavnih igrača – ubacio je 18 poena, uz dva skoka i dve asistencije. Posebno raduje što je za tri poena šutirao uz 40 odsto preciznosti.

U segmentu igre koji će predstavljati važno oružje Atlante, kontanapadu, Bogdanović je od samog početka imao zapaženu ulogu jer je uspevao da uhvati “kvoterbek” pasove Trea Janga i da ih lagano završi na obruču.

Jang je na kraju meča rekao veoma važnu stvar za samopouzdanje svih novih igrača u timu…

“Dogovor je bio da ove prve mečeve koristimo da se uigramo i ja zaista pokušavam da na neki način testiram nove saigrače, da bih video kako bi najbolje mogla da teče naša saradnja. I mogu da kažem da u neke momke već imam puno poverenje, što me veoma raduje”, poručio je Jang.

Trener Hoksa Lojd Pirs izjavio je da je zadovoljan šutevima koje su uzeli novi igrači u timu i da očekuje da tim ima kapacitet da im obezbedi još više prostora da šutiraju.

Podsetimo, Atlanta je prošle godine imala najlošiji procenat šuta izvan linije za tri poena.