(VIDEO) Bogdanovićev rekord karijere i prva četvrtina za istoriju: Sa 35 poena i 6 trojki sačuvao snove Sakramenta o plej-ofu

0

Posle prošle utakmice Sakramento Kingsa pisali smo o neuobičajeno lošoj šuterskoj partiji najboljeg srpskog košarkaša Bogdana Bogdanovića.

A onda se ukazao igračima Nju Orleansa na početku meča.

U prvoj četvrtini utakmice sa Pelikansima Bogdanović je igrao kao navijen. Bilo ga je svuda i stizao je da se oslobodi i šutne kada god je mogao.

Šutnuo je 7 puta i 7 puta je pogodio. Od toga 5 trojki. Ukupno 19 poena u prvoj četvrtini.

Tako su Sakramento Kingsi već u prvoj četvrtini napravili razliku i pokazali da su ozbiljno shvatili činjenicu da im je ova utakmica bila poslednja prilika da ostanu u trci za plej-of.

Na kraju su slavili rezultatom 140:125.

Pelikansi su najbolje izgledali tokom druge četvrtine, ali je tim Luka Voltona uspeo da se održi na površini i sačuva vođstvo.

Što se ne može reći za Luka Voltona koji je dozvoljavao igračima da se ispucavaju i iz izolacija troše gomile lopti, dok Bogdanović u zapanjujućem šuterskom ritmu čeka i čeka i čeka…

Na kraju je ubacio 35 poena, ostvarivši rekord karijere, uz šut za 3 poena 6 od 9 i 65 odsto uspešnosti u šutu iz igre.

Ispratio ga je poenterski Dearon Foks koji je potrošio veliki broj lopti, ali na kraju upisao 30 poena.

Nemanja Bjelica je ubacio 11 poena.

Kingsi su na dve pobede od Portlanda koji je na mestu koje vodi u plej-in, tako da moraju da se nadaju da će Lilard i ekipa vezati nekoliko loših utakmica.

Pelikansi sada imaju isti skor kao Sakramento.