(VIDEO) Blokiranje govornice, bacanje stolova i stolica na sednici Skupštine u Novoj Varoši

0
Dmitry Kaminsky / Alamy / Alamy / Profimedia

Sednica SO Nova Varoš na kojoj je trebalo da se usvoji budžet za sledeću godinu prekinuta je jer su odbornici opozicione grupe građana “Opstanak – zato što može bolje” na čelu sa Dimitrijem Paunovićem, nezadovoljni odlukom da njihovi predlozi amandmana ne budu uvršteni za dopunu dnevnog reda, prenosi Blic.

Oni su najpre izašli i blokirali govornicu, a zatim su pobacali stolove za kojim sede predsedavajući, njegov zamenik i sekretar skupštine.

Sednica je prekinuta a predsednik SO Branko Popović je nakon incidenta pozvao policiju.

“Nedopustivo je ponašanje dela opozicije, ali ja obećavam građanima da će se u našem lokalnom parlamentu raditi u skladu sa zakonom i Ustavom ove države kao i sa Poslovnikom o radu skupštine”, rekao je Popović.

Sa druge strane Paunović tvrdi da je ovakav postupak bio iznuđen i da je u opštini Nova Varoš došlo do uzurpacija demokratije.

“Oni su nas toliko iziritirali da mi nismo imali drugog izbora, to što smo pobacali stolove i stolice to je jedan način, a ako treba bacićemo ih ponovo jer mi se moramo izboriti za glas naroda u ovoj skupštini”, rekao je Paunović.

Podsetimo, Dimitrije Paunović je bio predsednik opštine Nova Varoš i načelnik Zlatiborskog okruga koga je na te funkcije imenovala Srpska napdna stranka, koja ga je potom, kako su tada naveli, zbog “loših rezultata” smenila sa svih funkcija, a Paunović je ubrzo formirao grupu građana i otišao u opoziciju.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500