Viceroy Kopaonik proglasio pobednike Mountain Kitchen foto konkursa

  0

  Pripremajući nas za nezaboravne avanture, hotel Viceroy Kopaonik  organizovao je foto konkurs u okviru kog su posetioci Kopaonika pozvani da podele fotografije svojih uspomena koje su doživeli na „Planini sunca“. Pobednici konkursa će dobiti ekskluzivnu priliku da budu među prvim gostima hotela, dok će 50 najboljih fotografija biti postavljeno na zidu galerije restorana „Mountain Kitchen“

  U čast predstojećeg otvaranja hotela Viceroy Kopanik i autentičnog „Mountain Kitchen“ restorana, čuveni svetski ugostiteljski brend Viceroy Hotels & Resorts, izabrao je 50 učesnika među više od 250 fotografija koje su pristigle u okviru organizovanog foto-konkursa. U cilju isticanja višedecenijske bogate istorije veličanstvene „Planine sunca“,  Viceroy Kopaonik pozvao je sve njene ljubitelje da pretraže svoje stare porodične albume i pronađu fotografije na kojima su zabeležene nezaboravne uspomene sa Kopaonika, nastale na snegu ili pod suncem. Zahvaljujući prijavama mnogobrojnih učesnika, pristigla je spektakularna kolekcija fotografija, među kojima su neke koje datiraju iz perioda od pre 80 godina. Svaka od njih prenosi snažnu, jedinstvenu priču koja odražava duh najpopularnije srpske planine.

  Tri najbolja nagrađena učesnika, Ivona Jurca, Miodrag Vujović i Nenad Plesnik, podelili su dragocene trenutke svojih članova porodice, koji će predstavljati deo istorije Viceroy Kopaonika. Pobednici će imati priliku da budu među prvim gostima hotela Viceroy, jedinog rizorta sa 5 zvezdica na Kopaoniku, i uživaju u njegovom autentičnom ambijentu i intuitivnoj usluzi.

  1. nagrada – Ova setna fotografija nas vraća u davnu 1930. godinu, a istu je napravio gospodin Janoš, član planinarskog društva koji je u to vreme „osvajao“ mnoge planine, ali je Kopaonik oduvek zauzimao posebno mesto u njegovom srcu.

  2. nagrada – Fotografija koja datira iz perioda između 1964. i 1965. godine, prikazuje nekadašnjeg profesionalnog košarkaša i uglednog Kruševljanina Nikolu Vujovića (levo), zajedno sa njegovim profesorom i trenerom, gospodinom Aleksandarom (desno). U tom periodu nisu postojala ski odela, tako da su obojica skijali u modernim džemperima, a imali su i najpopularnije skije iz tog vremena.

  3. nagrada – Gospodin Pavle, oficir Jugoslovenske Narodne Armije, živeo je i radio na Kopaoniku, a njegov put do posla bio je vidno uzbudljiv i neobičan u tadašnje vreme. On bi jednosedom putovao na posao, a zatim bi se spustom niz planinu vraćao kući.

  Pored troje nagrađenih, odabrano je još 50 najboljih učesnika, čija će umetnička dela krasiti zid galerije restorana „Mountain Kitchen“ i oživeti nezaboravne uspomene nastale na ovoj planini, tokom njene višedecenijske istorije. Restoran „Mountain Kitchen“ predstavlja srce hotela Viceroy Kopaonik, a ekskluzivni specijaliteti koji će se služiti tokom doručka, ručka i večere, pružiće gostima potpuni ugođaj savremenog kulinarskog iskustva, zahvaljujući ekspertizi šefa kuhinje i višestruko nagrađivanog kulinarskog eksperta Endrua Džounsa.

  Viceroy Kopaonik izrazio je zahvalnost svima koji su učestvovali u foto konkursu i s nestrpljenjem iščekuje da poželi dobrodošlicu porodicama koje su podelile svoja lična umetnička dela, kao i svim gostima koji će imati priliku da uživaju u inovativnim specijalitetima, uz jedinstveni vizuelni sadržaj koji će još više uveličati bogatu tradiciju najpoznatije srpske planine.

  Više informacija o Viceroy Hotels&Resorts možete pronaći na sajtu www.viceroyhotelsandresorts.com, kao i Facebook i Instagram stranicama.

  Za sve upite o rezervaciji možete kontaktirati  vks.reservations@viceroyhotelsandresorts.com i rezervisati termine dostupne za početak 2021. godine.