Vesna Pešić pozvana u policiji na ispitivanje zbog tvita o Vučiću

2
Foto: Printscreen N1

Vesna Pešić pozvana na ispitivanje u policiju u svojstvu građanina po nalogu Višeg javnog tužilaštva zbog objave na Tviteru.

“Pešić nema status osumnjičenog i biće ispitana u svojstvu građanina”, precizirala je za Tanjug portparolka tužilaštva Irena Bjeloš, prenosi B92.

Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je odeljenju za Visoko tehnološki kriminal da istraži navode Vesne Pešić objavljene na Tviteru, nakon što je objavila status u kom spominje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Nedugo pošto ju je okačila, Pešić je spornu misao uklonila jer je, kako kaže, znala da će tekst biti preokrenut za režimske napade.

Tvrdi da je mislila na sebe, a ne na predsednika Srbije, odnosno, na samoubistvo, a ne ubistvo.

Pešić kaže da je cela situacija toliko apsurdna, da jednostavno ne želi da se pravda, pogotovo zato što svako ko je poznaje zna da je antiratna aktivistkinja i da ne bi nikoga ugrožavala.

2 KOMENTARA

  1. Sreća što je Vesna Pešić PENZIONER, inače ne bi je SPASIIO NI BOG, da je strpaju među “uneračunljive” kao što su meni to učinili po zakonu VERBALNOG DELIKTA(koji je ukinut 1983), ali sam platio veliku cenu SLOBODE mišljenja. Ostao živ i dočekao penziju!

  2. Превише буке ни око чега. Не може се у Весниним годинама променити мишљење, а публицитет одговара само њеним газдама.

Comments are closed.