Vesićeva poruka ugostiteljima: “Poštujte mere, borimo se da poslujete…”

0
Printescreen/YouTube/Insajder Video

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić zahvalio je danas članovima Kriznog štaba što su razumeli argumente Beograda kada je u pitanju radno vreme u sektoru usluga, a ugostitelje zamolio da poštuju epidemiloške mere.

“Kao i uvek sve odluke (na Kriznom štabu) su donete jednoglasno, jer mi smo tim koji se zajedno bori da Srbija pobedi pandemiju. Zahvalan sam članovima što su razumeli argumente Beograda 

On je dodao da se razgovaralo o mogućem zatvaranju restorana i kafića na planinama, u ski centrima tokom vikenda, o čemu će se odlučivati na sednici Štaba u petak.

Vesić je u ime Grada zamolio sve ugostitelje da poštuju epidemiološke mere, koje su propisane za rad restorana i drugih kompanija u sektoru usluga.

“Vaš grad, Beograd, izborio se da verovatno jedini u Evropi radite makar do 20.00 sata. Pomozite nam da ostane tako poštovanjem mera. Molim tržne centre da kontrolišu nošenje maski”, apelovao je Vesić.

On je najavio da će Komunalna milicija i gradske inspekcije pojačati kontrole, ali da virus može da pobedi samo ako su svi ujedinjeni i odgovorni.

“Stao sam iza svih beogradskih kompanija iz sektora usluga, jer se borim da poslujete što bolje i da građanke i građani Beograda imaju radna mesta. To je moj posao. Pomozite mi poštovanjem mera koje su na snazi da imam argumente i na narednim sednicama štaba da branim interese beogradske privrede”, poručio je Vesić.