Vesić: Vakcinisano pola miliona Beograđana

0
(BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)

(Beta) – Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić uručio je danas Miroljubu Iliću iz Ostružnice vaučer za putovanje za celu njegovu porodicu kao nagradu građaninu koji kao petstohiljaditi primio vakcinu protiv korona virusa u Beogradu.

“S obzirom na to da se sada u ambulantama širom grada i na mobilnim punktovima vakcinišu ljudi, mi smo prešli broj od 500.000 vakcinisanih. To znači da je svaki treći građanin Beograda vakcinisan, kao i da je svaki četvrti revakcinisan”, kazao je Vesić na mobilnom punktu Zdravstvene stanice “Umka”, a preneo je Beoinfo

Vesić je rekao da su sa njim nedavno kontaktirali iz turističke agencije sa željom da nagrade nekoga ko se vakcinisao.

“Bili smo blizu petstohiljaditom vakcinisanom građaninu i predložio sam da nagradno putovanje daju tom građaninu. Oni su dali putovanje četvoročlanoj porodici, koja će moći da otputuje negde u Srbiji kada se revakcinišu i prodje onaj obavezni period potreban za sticanje antitela. To je lep gest koji pokazuje koliko smo svi solidarni i pomažemo jedni drugima u ovom teškom vremenu”, istakao je Vesić.

On je naveo da je s namerom izabran mobilni punkt na Umci kako bi se pokazalo koliko ljudi u malim mestima dolaze na vakcinaciju.

“Ovde je i žena od 83 godine koja je došla da se vakciniše. Ona ima snage i energije, želi da se vakciniše i zaštiti svoj život. Kada ona u tim godinama ima snage, trebalo bi da i oni od 25 godina imaju snage za to”, dodao je Vesić.

Istakao je da se vakcinacijom Beogradjani, zajedno sa onima koji preležali korona virus, približavaju kolektivnom imunitetu.

“To znači da se približavamo povratku u normalan život, da ćemo moći da radimo, družimo se i da ćemo živeti onako kako smo živeli pre korone”, naglasio je Vesić.