Vesić: “Savski trg, sa spomenikom Stefanu Nemanji, biće predat građanima na upotrebu krajem januara…”

0
Maketa budućeg spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu. Foto: beograd.org.rs

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kazao je danas da će Savski trg biti završen 25. januara i da će nakon toga sa spomenikom Stefanu Nemanji biti “predat gradjanima na upotrebu”, prenosi Beoinfo. 

“Ovde će danas biti više od 150 radnika, ali većinu njih nećemo videti jer rade u kanalizacionoj crpnoj stanici. Trenutno se oko spomenika Stefanu Nemanji obavlja betoniranje kako bismo počeli s postavljanjem kamenih kocki. Ispod Balkanske ulice našli smo kamene kocke, stare više od sto godina, koje ćemo iskoristiti za ovaj trg”, rekao je Vesić.

On je dodao da je površina čitavog trga dvadeset hiljada kvadratnih metara, da će pored toga 12 hiljada metara namenjeno je za saobraćaj, kao i da će na trgu biti zasađeno 250 novih stabala.

Vesić je naveo da je sledeći korak preuredjivanje zgrade Pošte u Savskoj, odnosno restauracija predratne fasade koju je uradio arhitekta Momir Korunović.

“Polako ćemo uredjivati i fasade oko samog trga, a počinjemo i sa rekonstrukcijom Karadjordjeve ulice, od trga do Brankovog mosta pored hotela ‘Bristol’ koji se trenutno renovira. Takođe, Ulica Kraljevića Marka postaje pešačka zona”, kazao je zamenik gradonačelnika.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!