Vesić: Razumem Kona, ali preteruje kada kaže da ćemo pući „kao zvečka“

2
Foto: Printscreen N1

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić poručio je da je protiv novih epidemioloških ograničenja i ocenio je da dodatne restrikcije nisu potrebne i da je bolje da „imamo ljude u javnim prostorima, gde je moguća kontrola, nego da se okupljaju po kućama“.

Komentarišući izjavu epidemiologa i člana Kriznog štaba Predraga Kona da će „zdravstveni sistem pući kao zvečka“ ukoliko se ne uvedu daleko oštrije mere, Vesić je za TV Prva ocenio da Kon preteruje, iako ga razume i poštuje to što radi.

„Zdravstveni sistem nije pukao kada je bilo 8.000 zaraženih dnevno, a nisu postojale dve kovid bolnice“, rekao je Vesić.

Naglasio je da se stav grada Beograda nije promenio uoči ovonedeljne sednice Kriznog štaba.

„Protiv smo svake restrikcije, za striktno smo poštovanje mera i nultu toleranciju kada je reč o kršenju mera, ali moramo da omogućimo da privreda radi“, rekao je Vesić.

Na opasku voditelja da je 68 odsto učesnika njihove ankete reklo da bi podržalo strožije mere, pa i zatvaranje, Vesić je odgovorio da bi istog trenutka kada bi takva odluka bila doneta „imali 68 odsto ljudi koji su protiv, pošto ne mogu nigde da idu“.

2 KOMENTARA

Comments are closed.