Vesić: Postavljanje spomenika Stefanu Nemanji počinje 4. avgusta, biće visok 23 metra…

4
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

Postavljanje prvih delova spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu počeće 4. avgusta, a ceo posao biće završen do sredine oktobra, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je za televiziju Pink rekao da će spomenik Stefanu Nemanji, sa 23 metra visine, biti najveći u regionu.

“Prvo će biti postavljen postament koji predstavlja razbijeni vizantijski šlem i u čijoj će se unutrašnjosti nalaziti reljefi koji oslikavaju najznačajnije događaje iz srpske istorije i vremena u kom je Stefan Nemanja živeo”, rekao je Vesić.

Dodao je da će rekonstrukcija Savskog trga biti završena do početka novembra i ocenio da će taj prostor postati “najlepši deo Beograda”.

“Biće to veći i uređeniji prostor od Trga Republike. Biće postavljeno 250 novih stabala, nova pešačka zona, uradićemo sve fasade u Karađordjevoj ulici, a zgrada Železničke stanice će postati muzej”, kazao je Vesić.

Najavio je da će do oktobra biti pušten saobraćaj iz Savske ulice.

4 KOMENTARA

  1. Odavno sam rekao da velicina spomenika ne znaci i velicinu coveka ali neko u gradu smatra da sto je veci spomenik to je veci covek nadajuci se da ce jednoga dana neko ceniti njihove radove i podici im spomenik nebu pod olbake. Ziveli

  2. Stvarno, taj i toliki spomenik nam je neophodan. Mnogo potrebniji od vrtića, popravljanja rupa po ulicama, udobnijim autobusima i koje-kakvih drugih bespotebnih stvari koje neki zagovaraju. Sve nam je najbolje i najlepše na svetu (ili bar u regionu) pa je ovakav spomenik stvarno najnuzniji. Mislim da bi postavljanje spomenika najgorem gradonačelniku (zameniku) u dugoj istoriji ovog grada doniralo bar 80% rođenih Beograđana.

    • Када би ово друштво постављало споменике тек када: изгради све потребне вртиће, болнице, поправи све улице, набави исправне аутобусе,… овде ниједног не би било. Овде је пре споменика Стефану Немањи потребан спомених лудости.

  3. Malo sam zabrinut za gospođu Vesić… prvo hteo jarbol od ko zna koliko metara, pa fontana koja baca vodu ko zna koliko metara, sada spomenik od 25 metara…

Comments are closed.