Vesić: “Očekujem popuštanje mera u februaru i novo radno vreme…”

0
Foto: Printscreen N1

“U trenutku kada počinje masovna imunizacija stanovništva i kada smo disciplinom svih uspeli da smanjimo broj zaraženih vreme je da razmišljamo o popuštanju mera”, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dodao da je o tome razgovarao i sa predstavnicima Privredne komore Srbije i privrednika, prenosi RTS.

“Posebno sam srećan jer je Grad Beograd uspeo da se izbori da sektor usluga radi do 20 sati. Danas se u Beogradu radi i živi, a sve je zatvoreno u Parizu, Berlinu, Londonu, Pragu i Beču. Mi smo uspeli da nađemo meru između očuvanja javnog zdravlja i čuvanja radnih mesta. Obezbedili smo da Beograd radi i tako omogućili desetinama hiljada ljudi da dobijaju plate. Ponosan sam na to. Svesno sam se borio za radna mesta iako sam bio meta napada. Znao sam da ako se zatvori sektor usluga samo u Beogradu ostaje bez posla 40 hiljada žena i muškaraca”, istakao je Vesić. 

Kako je dodao, sada kada se vidi svetlo na kraju tunela i kada je počela imunizacija vreme je da se produži radno vreme bar do 22 sata.

“Video sam izjave lekara iz Kriznog štaba da oni prelažu da se mere ne popuštaju do kraja januara. Oni za to imaju svoje argumente kao i mi svoje, razgovaraćemo. U svakom slučaju očekujem da se od 1. februara radi do 22 sata. Mi ćemo se boriti da se to dogodi i ranije”, zaključio je Vesić.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!