Vesić o poništavanju izbora u Šapcu: “Poslednji put je to uradila Mirjana Marković…”

0
(BETAPHOTO/BEOINFO/EV)

Nakon što je objavljena vest da se izbori u Šapcu poništavaju zbog nepravilnosti na svom Fejsbuk profilu je reagovao i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

“Ovako Dragan Đilas razume demokratiju. Nikada ga nije nije interesovala volja naroda. Učestvuje na izborima samo tamo gde misli da može da pobedi. A kada tamo gde učestvuje na izborima bude potučen do nogu poništava izbore. Poslednji put rezultate lokalnih izbora poništavala je Mirjana Marković 1996. godine. Kako se istorija ponavlja i kako uvek ima ljudi koji misle da je njihova bahatost jača od narodne volje”, napisao je Vesić na svom profilu.

Овако Драган Ђилас разуме демократију. Никада га није није интересовала воља народа. Учествује на изборима само тамо где…

Posted by Горан Весић on Четвртак, 25. јун 2020.

Prethodno je na sednici Gradske izborne komisije (GIK) u Šapcu 22. juna konstatovano je da je podneto 42 prigovora na rad biračkih odbora u toku sprovođenja izbornog procesa.

Lider stranke Zajedno za Srbiju i nosilac liste “Šabac naš grad” na lokalnim izborima Nebojša Zelenović izjavio je danas da se sa velikom verovatnoćom može predvideti da će se izbori u ovom gradu ponoviti, kao i da bi trebalo da se krivično odgovora zbog brojnih nepravilnosti koje su pratile glasanje.

“Na odluku Gradske izborne komisije da se lokalni izbori u Šapcu ponove postoji pravo žalbe Upravnom sudu, ali je važno da je komisija utvrdila nepravilnosti koje su utemeljene u zakonu i dovele (do toga) da se izborni proces ponovi, da dođe do ponovnog glasanja u Šapcu, i one su pravno obrazložene”, rekao je Zelenović, dugogodišnji gradonačelnik Šapca za TV N1.

On je rekao da je rok da se odluči o žalbi, za koju se očekuje da je podnese Srpska napredna stranka (SNS), jer je prehodno proglasila svoju pobedu u tom gradu, “vrlo kratak”.