Vesić: Galerija “Progres” ostaje prostor namenjen umetnosti

0
Google Maps

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić pozvao je pravna i fizička lica da ne učestvuju u licitaciji za prodaju izložbene galerije “Progres” u Knez Mihajlovoj ulici.

On je rekao da to ne čine “osim ako ne žele da ulažu u kulturu”, jer je ona namenjena samo za kulturne delatnosti.

“Ova galerija je stavljena pod zaštitu države i Zavoda za zaštitu spomenika odlukom Vlade Srbije od 1. avgusta, tako da je u njoj ne može da se vrši nikakva delatnost osim kulturne, kao što nije moguće vršiti bilo kakve radove na prepravci ovog prostora”, rekao je Vesić u emisiji “Svitanje” na RTV Pink, prenosi B92.

Kako prenosi Beoinfo, on je podsetio da je ta odluka doneta na predlog Grada Beograda, kako bi se sprečila namera onih koji pokušavaju da prodaju Galeriju “Progres” i pretvore je u kockarnicu.

Kompanija “Progres” oglasila je, po treći put, prodaju nepokretne imovine putem javnog nadmetanja 11. decembra.

Prodaju se objekti u sklopu zgrade “Progres” u Zmaj Jovinoj, u centru Beograda, a imovina je podeljena u osam celina. Najskuplja je galerija površine 751,7 kvadratnih metara, s početnom cenom od 5,27 miliona evra.

Oglašena je i prodaja tehničkog centra “Progresa” u Krnjači, po početnoj ceni od 11,5 miliona evra. Prodaja nepokretnosti “Progresa” se sprovodi u skladu sa unapred pripremljenim “planom reorganizacije” da bi se namirili poverioci.