Vesić: Beograd će dobiti gondolu bez obzira na histeriju agresivne manjine

5
Foto: Profimedia

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će Beograd dobiti gondolu na Kalemegdanu, bez obzira na sve, piše “Blic”.

“Beograd će dobiti gondolu koja će povezivati Kalemgdanski park i Ušće, kao što gondolu imaju Jerusalim, Njujork, Salcburg, Koblenc i mnogi drugi gradovi. Ovu promenu nikakva histerija agresivne manjine neće zaustaviti. U međuvremenu, do kraja godine otvorićemo pasarelu koja je bliža Beogradskoj tvrđavi od gondole, ali koja je ovima što napadaju gondolu prihvatljivija, jer ju je Đilas smislio pa gde da napadnu njega?”, rekao je Vesić.

5 KOMENTARA

  1. Jedina agresivna manjina je vladajuca politicka koja usled nedostatka intelektualnih sposobnosti I inovativnih ideja forsira svoje neuke I unazadjujuce, od potpuno nestrucnog renoviranja fasada , preko unistavanja istorijskog jezgra Zemuna onom uzasnom pontonskom skalamerijom od buduceg pristanista, pretvaranja grada u poligon za kinesku “surveillance ” distopicnu diktaturu, do srozavanja nivoa zvanicne komunikacije na nivo piljarskih rasprava, stampane reci na kompjuterski prevedene “popup ” reklame, a novinarskih tekstova na dela neobrazovanih rijaliti starleta.
    Pa sad, inspirisana njihovim gramatickim fijaskom I istorijskom licnosti cijom se vladavinom rukovode, ja cu se pozvati na kritiku savremenika Milosa TZV Velikog, Vuka Karadzica I Djordja Protica, I istu uputiti ovoj samoproklamovanoj vladajucoj eliti:
    ” ” Miloš je Srbijom gospodario kao gazda jednim većim seoskim domaćinstvom. ” NJegova država, pisao je Đorđe Protić (1793-1857), bila je mesto “gdi pusta volja jednog čoveka svaki čas belo može crno a crno belo načiniti; gdi samo taj čovek kako hoće i kako mu se svidi, svačim upravlja i o svačem sudi; gdi činovnici neznaju ni šta su, ni dokle njina vlast i njina dužnost ide; gdi nikakvog ustava i nikakvi zemaljski zakona nema…”

    Vuk je u svom čuvenom pismu iz 1832. godine to ovako iskazao:
    “Danas u Srbiji praviteljstva, u pravome smislu ove reči nema nikakvoga, nego ste celo praviteljstvo vi sami…” “. I da stoje dvojni navodnici jer se otvara I zatvara CEO citat.

Comments are closed.