“Verujem u naš DNK”: Argentinci optimisti pred četvrtfinale sa Srbijom

0
Foto: FIBA Mundobasket

Košarkaška reprezentacija Argentine još uvek je neporažena na Mundobasketu u Kini, a u četvrtfinalu će se sastati sa selekcijom Srbije.

Čini se da “Gaučosi” u veoma dobrom raspoloženju očekuju meč i da veruju u pozitivan ishod.

“Daćemo sve od sebe jer želimo da se izmerimo, da vidimo koliko smo jaki. Još nismo svesni koliko možemo i šta je naša najbolja verzija. Do sada smo igrali odlično ceo turnir, tako da verujem u naš DNK koji nas je karakterisao godinama. Za Srbiju je potrebno da budemo na 100 odsto fizičkih i mentalnih kapaciteta, ali verujem da možemo u finale ako budemo maksimalno fokusirani. Nadamo se da nismo dostigli vrhunac jer godinama igramo zajedno za ovakva takmičenja”, rekao je Fakundo Kampaco, plejmejker Argentine.

On je dodao da je iskusni Luis Skola lider grupe, ali da su Argentinci pokazali koliko je timska igra važnija od kvaliteta pojedinaca.

Sa druge strane, selektor Serhio Ernandes smatra da je Srbija “možda i najveći favorit za osvajanje Mundobasketa”.

Srbija je kompletan tim. Jako su visoki i bez problema mogu da izvedu petorku sa prosekom 2,10 metara. Imaju veoma jake igače pod košem a spolja Bogdanovića koji raznovrsno rešava probleme u napadu. Veoma iskusni. Moraćemo da odgovorimo brzinom, dinamikom, taktikom… I hrabrošću. Nekada se utakmice ne pobeđuju jer od protivnika vidite džina”, rekao je Ernandes.

Utakmica Srbije i Argentine na programu je danas od 13.00.