Verbalni sukob, guranje, plišani prasići na ražnju i baklje: Kako je proteklo otvaranje Trga Republike

2
Foto: Tanjug/AP

Na rekonstruisanom Trgu Republike koji je danas otvoren, sukobili su se predstavnici i pristalice Saveza za Srbiju i Srpske napredne stranke. Do verbalnog okršaja, guranja i umalo opšte tuče došlo je pošto su na razdaljini od nekoliko metara zakazani događaji jedne i druge grupacije, prenosi N1.

Predstavnici Saveza za Srbiju Nikola Jovanović i Marko Bastać, na trgu su imali performans kojim su želeli da ukažu na predugu i preskupu rekonstruciju.

Oni su na improvizovanom ražnju okretali prasiće (plišane igračke) uz baklje u plavoj, crvenoj i beloj boji.

Bastać je uputio direktnu poruku gradskom sekretaru Goranu Vesiću i upitao ga “zašto ne podnese ostavku i spasi Beograd”, dok je Jovanović postavio pitanje šta su Beograđani dobili za novac koji je utrošen u rekonstrukciju.

“Drago mi je što je Trg Republike završen, želim Beograđanima da uživaju u njemu, ali pitam vlast šta smo dobili za 10 miliona evra”, rekao je Jovanović.

Dok su predstavnici Saveza za Srbiju na taj način izražavali svoje nezadovoljstvo, predstavnici gradske vlasti i SNS došli su na početak Knez Mihailove da pohvale radove i otvore novu gradsku saobraćajnu liniju koja će se kretati pešačkom zonom.

Kada su gradski čelnici krenuli u vožnju električnim mini busom, susreli su predstavnike Saveza za Srbiju, ali se nisu zadržavali. Tada je počelo dobacivanje i guranje sa predstavnicima gradske vlasti i SNS koji nisu bili u mini busu a među kojima je bio i odbornik SNS Nemanja Joksimović.

Izgledalo je da bi moglo da dođe i do ozbiljnije tuče, ali su se strasti smirile.

2 KOMENTARA

Comments are closed.