Većina puteva u Crnoj Gori nakon više sati odblokirana

0
Kenzo TRIBOUILLARD / AFP / Profimedia

(Beta) – Blokade puteva u više gradova Crne Gore uklonjene su nakon više sati i saobraćaj je u većini gradova ponovo uspostavljen, potvrđeno je agenciji Beta.

Građani su blokirali saobraćaj jer im policija nije dozvolila da idu u Podgoricu na protest ispred Vlade zbog usvajanja propisa kojima se olakšava dobijanje crnogorskog državljanstva ali i brisanja dela crnogorskih državljana iz registra prebivališta.

Vlada je u međuvremenu saopštila da ti propisi nisu na dnevnom redu današnje sednice.

Policija im nije dozvolila da prođu jer su na snazi epidemiološke mere koje podrazumevaju zabranu medjugradskog saobraćaja.

Građani su se danas okupili na Cetinju, Budvi, Baru, Tivtu, Nikšiću, Mojkovcu.

Saobraćaj je ponovo omogućen nešto pre 20 časova na Cetinju i u Budvi, dok se gradjani još nisu razišli u Bogetićima na putu Podgorica Nikšić gde se danas dogodio incident u kojem je učestvovalo službeno vozilo u kojem je bila ćerka premijera Zdravka Krivokapića.

Nekoliko desetina gradjana još je okupljeno na Bogetićima i pevaju pesmu “Nek cvjeta cvjeće, nek lista gora, dug prema zemlji vraćat se mora”.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Sergej Sekulović dao je nalog unutrašnjoj kontroli da hitno ispita postupanje policijskih službenika koji su bili u blizini službenog vozila Vlade u kome je bila ćerka premijera Zdravka Krivokapića, kada je uletelo u grupu gradjana na putu Podgorica – Nikšić.

Podgorički portali objavili su danas snimak incidenta na putu Podgorica Nikšić, kada je grupa gradjana koja je planirala da prisustvuje protestu ispred Vlade u glavnom gradu, pokušala da spreči prolazak vozila Vlade Crne Gore, sedanjem na haubu.

Na snimku koji objavljuju portali, vidi se grupa gradjana koja se popela na vozilo “mercedes” (PF CG 301), koje pripada sektoru za poslove protokola Generalnog sekretarijata Vlade.

Okupljeni su se popeli na haubu pokušavajući da spreče kretanje automobila, a kada je službeno vozilo krenulo, odbacilo ih je na trotoar. Povredjene su dve osobe.