“Većina građana disciplinovana, a zbog onih deset odsto koji nisu trpimo pretnje grobljima…”: Ceca Bojković o koronavirusu u Srbiji i iskustvu izolacije

0
Foto: Printscreen N1

Većina građana je veoma disciplinovana, a zbog onih deset odsto koji to nisu trpimo pretnje grobljima, scenarijima raznih zemalja, a to je ponašanje koje nije lepo, a nije ni korisno, rekla je glumica Svetlana Bojković u Danu uživo na TV N1.

“Zbog onih deset posto koji krše pravila, ne možemo se svi svrstati u isti koš i nepristojno je i neprimereno tako nam se obraćati, a širenje panike ne vodi ničemu”, dodala je ona.

Svetlana Bojković apelovala je da država pomogne samostalnim umetnicima, koji nisu zaposleni a u ovoj situaciji su onemogućeni da privređuju.

Ona je rekla da se pridružuje apelu brojnih umetničkih udruženja koja traže da se obrati pažnja na slobodne umetnike, koji nisu zaposleni, ali su onemogućeni da privređuju tokom ove krize i vanrednog stanja i zatražila je da im država dodeli pomoć.

Glumica je rekla da se tokom vanrednog stanja trudi da joj situacija ne pada teško.

“Vrlo je neprijatno, ali snalazim se kako moram, jako sam disciplinovna. Moramo da se snalazimo, trudim se da mi ne pada teško, ne dozvoljavam sebi da mi teško pada, ali objektivno jeste teško”, rekla je.

Ona je rekla da prati medije i razne informacije preko interneta gde mogu da se nađu i lažne vesti. Istakla je da ima utisak da je čovečanstvo u svom tehnološkom napretku uznemirilo prirodu, napravilo neravnotežu prirode koja nam sad to uzvraća ovakvim događajem u kojem svi živimo. Dodala je da smo svi, ceo svet “izloženi jednoj vrsti ekperimenta”.

“Ostaje nam individualni mikrokosmos koji treba da negujemo, da svako osmisli svoj dan, intimni deo vremena čovek treba da posveti sebi”, rekla je.

Bojković je navela i da je jako ohrabrujuće što je duh naroda veoma vitalan.

“Toliko ima duhovitih postova, to je nešto što leči dušu i brani je od ovog haosa, i to je zaista ohrabrujuće. Tu se pokazuje duh naroda u takvim duhovitim pogledima na celu situaciju”, ocenila je.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus