“Večernja molitva, popust u supermarketu i viša sila…”: Kako je Crnogorac demantovao da je organizator protesta u Nikšiću

1

Društvenim mrežama kruži fotografija Zapisnika o obaveštanju prikupljenom od građanina koji je sačinila crnogorska policija.

Reč je o saslušanju Veska Pejaka iz Nikšića (po svemu sudeći, predsednik crnogorske partija “Alternativa”) o protesnom okupljanju 27. decembra ove godine u Nikšiću, posle usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

Prenosimo iskaz:

“Dana 27.12.2019, ja sam oko 18 časova krenuo u manastir na večernju molitvu. Kada sam došao, video sam grupu okupljenih mladih ljudi koji su pričali o akciji na prehrambene proizvode u obližnjem supermarketu. Krenuli smo ka bulevaru Vuka Mićunovića da bi ispitali koje akcije i koji popusti su aktuelni. Vidio sam da nijem sam utome te da su i ostali zainteresovani za večernju kupovinu. Uputio sam se žurnim korakom ka pešačkom prelazu. Kada sam ga prešao shvatio sam da sam zaboravio novac pa sam se preko istoga vratio nazad. Međutim, pretražujući džepove naišao sam na kartice, pa sam se vratio da obavim kupovinu. Tamo sam sreo par prijatelja koji su krenuli sličnim povodom, a pošto je vreme bilo lepo odlučili smo da malo prošetamo kroz park i oko njega. Kasnije sam saznao da je istom maršutom kuda sam se ja kretao bio neki protest. Narod na tom protestu je izgledao zanimljivo i mogu reći da sam uživao i nisam se tako proveo od oktobra 2015.

Slobodne volje mogu da izjavim da nisam organizator niti inicijator protesta, smatram da je neka viša sila okupila taj narod”.

Niko još nije potvrdio autentičnost ovog dokumenta.

1 KOMENTAR

Comments are closed.