“Već imamo odličan plan za drugi talas ili treći pik koji može da bude i u septembru…”

0
Foto: Printscreen Youtube

Danas se navršava tačno dva meseca od početka izbijanja epidemije u Novom Pazaru. Koordinator kovid bolnica u Novom Pazaru Mirsad Đerlek kaže za RTS da su prošla dva teška meseca lavovske borbe svih zdravstvenih radnika.

Podseća da je 21 dan u bolnici bilo 400 pacijenata, a danas – 16 hospitalizovanih, niko na respiratoru, nema preminulih.

“Vrlo lepi podaci, a to nas obavezuje na još rada. Na pola koraka smo do uspeha, uspeli smo da pobedimo jer smo pokazali jedinstvo na svim nivoima”, ističe Đerlek.

Napomnje da iskustvo ipak uči da treba biti obavezan non stop i da, kaže, sve zavisi od građana.

“Već smo napravili odličan plan za taj drugi talas ili treći pik, ne znam kako da ga nazovem. Mi moramo da računamo ako se to pojavi da se ne desi što se već desilo. Mi smo regionalna bolnica, malog kapacitetea, nije bilo lako, ali sad smo iskusniji. Novi talas može biti i u septembru, ali mi smo spremni za najgori scenario ako se bude pojavio”, napominje Đerlek.

Pedijatrija u novopazarskoj bolnici je već počela da radi, a Đerlek se nada da će cela bolnica u narednih desetak dana izaći iz kovid sistema.