Vavrinka prozvao Novaka i kolege: Niko ne sme da podrži nasilje

0
Foto: Profimedia

Švajcarski teniser Sten Vavrinka nije zadovoljan ćutanjem ATP Saveta igrača u slučaju Džastina Gimelstoba, predstavnika igrača u ATP, koji je isprebijao bivšeg prijatelja pred ženom i detetom.

Gimelstob, predstavnik igrača u ATP-ju, teniski komentator i trener, u novembru prošle godine napao je bivšeg prijatelja Rendala Keplana i naneo mu 50 udaraca pred ženom i detetom, zbog čega je osuđen na 60 dana društveno-korisnog rada i tri godine uslovno, prenosi B92.

Vavrinka je na društvenoj mreži Tviter javno osudio postupak Amerikanca i pozvao sve tenisere da urade isto.

“Igrači moraju da se javno oglase. Džastin Gimelstob je osuđen za nasilje. Nemoguće je da iko prihvati ovakav način ponašanja ili ga, još gore, podrži. U bilo kom drugom biznisu ili sportu ne bismo uopšte ni pričali o ovome”, napisao je Vavrinka.

Švajcarac je zatim pozvao i Savet igrača da odreaguje i okonča razgovor o trenutno najaktuelnijoj temi u svetu tenisa.

“Savet igrača ATP Tura mora da uradi nešto oko svega ovoga i konačno okonča svu priču oko ovog sramnog perioda našeg sjajnog sporta”, jasan je bio Sten.

Podsetimo, naš Novak Đoković je trenutno predsednik Saveta igrača, dok se pored njega u njemu nalazi još devetoro tenisera – ujedno i Gimelstobov sunarodnik i štićenik Džon Izner.